Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Γλυπτική στην Τήνο, του Μάνου Στεφανίδη

Spread the love

Όλο το καλοκαίρι θα τρέχουν στην Τήνο λόγω του έτους Χαλεπά τρεις εκθέσεις υπό τον ενιαίο τίτλο Αναφορά στον μπάρμπα Γιαννούλη. Οργανώθηκαν από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Τήνου και τον Δήμο Τήνου ο οποίος και εξέδωσε κατάλογο που διανέμεται δωρεάν. Οι εκθέσεις παρουσιάζονται στην αίθουσα Γαΐτη στον Πύργο, στο σχολείο των Υστερνίων και στην προκυμαία της Χώρας ( έξω από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ). Ειδικά στην προκυμαία εκτίθενται μόνο γλυπτά επτά δημιουργών τα οποία ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία της σύλληψης τους.

Στις φωτογραφίες αριστερά το Μνημείο – μνήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, προφητικό έργο του Πέτρου Δελλατόλα φιλοτεχνημένο ήδη από το 2010 και δεξιά μια άποψη της αίθουσας των Υστερνίων με συνθέσεις των γλυπτών Δημήτρη Σκαλκώτου και Γιάννη Δελλατόλα. Όπως είναι φυσικό δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στην Γλυπτική, ιδιαίτερα όταν αυτή παράγεται από εντόπιους καλλιτέχνες.

Είπαμε: Είμαστε εναντίον του δήθεν, της πόζας και του αισθητικού σνομπισμού και στηρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειες που κατατίθενται με σεμνότητα και σοβαρότητα.

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Χρόνια πολλά, Μαμά!, της Ματίνας Ράπτη Μιληλή
Slide066.jpg
Thought for Today, by Anna Doiliani
Συνάντηση Παύλου Γερουλάνου  με εκπροσώπους Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής του Κολωνού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.