Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Γκρεμός: η κατάσταση ξέφυγε και δεν μαζεύεται, του Ευάγγελου Μπιτσαξή

Spread the love

Ο Ευάγγελος Μπιτσαξής είναι Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού γραφείου epmb.gr. με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και  σε Διεθνείς υποθέσεις, καθώς έχει εκπροσωπήσει πολλούς διάδικους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οδεύουμε στον γκρεμό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Η κατάσταση ξέφυγε τελείως και δεν μαζεύεται με τίποτα. Οι ειδήμονες το τοποθετούσαν το φθινόπωρο. Τελικά ήρθε νωρίτερα. Σε 2-3, το αργότερο 4, εβδομάδες η Ελλάδα θα είναι μια απέραντη εντατική. Δεν μας σώζει ούτε η Παναγία (μέρες που είναι), ούτε ο Πούτιν, ούτε ο Bill Gates, ούτε κανείς.

Λύση, σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν υπάρχει. Το τρίπτυχο μάσκες, απόσταση, υγιεινή χεριών, αφορά, ακόμα και με συνθήκες υποχρεωτικότητας, την μειοψηφία. Και πάντως δεν μπορεί πλέον να αναστρέψει την πορεία προς τον γκρεμό. Αν θεωρητικά αποφασιζόταν σήμερα lockdown, θα γινόταν επανάσταση. Θα επιβληθεί, σε κανένα δίμηνο, όταν θα πεθαίνουμε σαν τα κοτόπουλα. Αλλά τότε βέβαια θα είναι αργά. Νομοτελειακά δεν θα αποφύγουμε ούτε την υγειονομική καταιγίδα, ούτε το οικονομικό κραχ. Δεν είναι κινδυνολογία, είναι απλή λογική.

Το μόνο που μένει είναι να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους κοντινούς σας.

Ενδεχομένως και να τους υποδεικνύετε πως θα προστατεύονται καλύτερα, είτε είναι 8 ετών είτε είναι 88. Είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είτε είναι απόλυτα υγιείς. Δεν πιστεύω στα θαύματα ούτε στα Ευχολόγια. Πιστεύω πολύ στην ατομική ευθύνη και την αυτενέργεια. Το αν θα αποφύγει κάποιος την επερχόμενη λαίλαπα είναι συνδυασμός 2 παραγόντων. Ατομικών επιλογών και τύχης. Όπως άλλωστε καθορίζεται και όλη μας η ζωή. Από τις επιλογές μας και την τύχη. Καλή τύχη λοιπόν, και να θυμάστε ότι τις σημερινές επιλογές σας, θα τις βρείτε μπροστά σας σε ένα δεκαπενθήμερο. Για αυτό, όπου και να είστε, προσέχτε λίγο παραπάνω. Μπορεί και να σώσει ζωές, ακόμα και αν δεν το μάθετε ποτέ.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
10392588_641221322646411_639374329633812692_n.jpg
Πλατεία Βικτωρίας, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου
Το μεροκάματο του τρόμου, του Πάνου Μπιτσαξή
Ο Λάκης έδωσε στίγμα, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.