Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Γιώργος Νικητιάδης: “Σχέδιο για τον νέο ΟΠΡΟΤΟΥΡ” – Καθολικά αποδεκτή η ομιλία του π.Υπουργού Τουρισμού

Spread the love

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΟΠΡΟΤΟΥΡ

Για την ανάγκη συνένωσης όλων των δυνάμεων της Ρόδου και για ένα νέο ΟΠΡΟΤΟΥΡ, πραγματοποίησε στη Ρόδο το περασμένο Σάββατο ομιλία ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Plaza, παρουσία φορέων του τουρισμού , του Δημάρχου και άλλων υποψηφίων ο κ. Νικητιάδης μιλώντας 50 ολόκληρα λεπτά και αποσπώντας την πλήρη προσοχή και επιδοκιμασία των παρισταμένων, ανέλυσε τις θέσεις του για τον τουρισμό της Ρόδου και τον τρόπο που μπορεί το νησί να καταστεί πρώτος παγκόσμιος προορισμός.

Ο ομιλητής, αφού αναφέρθηκε στα δικά του οράματα για το πώς βλέπει και πως πρέπει να εξελιχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, η μεσαιωνική πόλη, ο συνεδριακός τουρισμός, η Λίνδος με την ακρόπολη της, οι σχέσεις με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η κρουαζιέρα ειδικότερα, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός και άλλοι τομείς του τουρισμού, κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις αφού πρώτα ανέδειξε το θέμα της έλλειψης ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τον τουρισμό και πόσο αυτό εμποδίζει το νησί στο να χαράξει μια ουσιαστική και παραγωγική πολιτική για τον τουρισμό.

Στις ειδικότερες προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Νικητιάδης περιλαμβάνονταν η ανάληψη των ευθυνών από όλους τους πολιτικούς κάθε βαθμίδας από το Κοινοβούλιο μέχρι το πιο απομακρυσμένο τοπικό συμβούλιο και η δημιουργία ενός νέου ΟΠΡΟΤΟΥΡ στον οποίο θα συμμετέχει ο Δήμος, η Περιφέρεια, όλοι οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, η Fraport, άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Aegean και όσοι φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορούν να συνεισφέρουν ώστε ο νέος αυτός φορέας να λάβει μορφή ανώνυμης αναπτυξιακής εταιρείας ή όποιου νομικού σχήματος κριθεί πιο ευέλικτο. Ο τ. Υφυπουργός τόνισε ότι ο νέος φορέας θα πρέπει να λειτουργήσει με επαγγελματικά στελέχη του χώρου της αγοράς και να σχεδιάσει τον τουρισμό της Ρόδου με επαγγελματικό τρόπο, όπως απαιτούν οι καιροί. Κλείνοντας ο κ. Νικητιάδης, αφού εξήγησε ότι παρόμοιες ανάγκες έχουν και τα άλλα μεγάλα νησιά και κάθε τουριστικός προορισμός, έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση κάθε φορέα για να βοηθήσει ο ίδιος όπως και όσο μπορεί.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη που καταχειροκροτήθηκε, έγιναν επι μία περίπου ώρα τοποθετήσεις του Δημάρχου, των υποψηφίων (Γλυνού-Καρίκη), άλλων εκπροσώπων φορέων και του π. Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)  κ. Μηναϊδη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και μίλησε ιδιαιτέρως κολακευτικά για τις προσπάθειες και τις προτάσεις του ομιλητή. Στην εκδήλωσε μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι τουριστικοί πράκτορες Ηλίας Κωτιάδης, Γιάννης Καμπούρης, Γιώργος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος των εστιατόρων κ. Κλούβας, ενώ έστειλαν χαιρετισμούς ο τομεάρχης τουρισμού της Ν.Δ κ. Μ. Κόνσολας , η κα Μίκα Ιατρίδη, ο κ. Β. Υψηλάντης, ο κ. Γ. Παπάς, ο κ. Δ. Κρητικός και ο Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Χ. Κόκκινος. Η Μητρόπολη Ρόδου απουσιάζοντος του Μητροπολίτη του κ. Κύριλλου στην Αλεξάνδρεια , εκπροσωπήθηκε από δύο κληρικούς, εκ των οποίων ο πατήρ Χαλκιάς τοποθετήθηκε στα θέματα του θρησκευτικού τουρισμού.

SHARE
RELATED POSTS
Και οι εφτά ήταν υπέροχοι και υπέροχη ή Οι νικητές της 7ης Ιουλίου 2019, του Κωστή Α.Μακρή
Το Σλόγκαν!, του Γιώργου Σαράφογλου
Αναγκαστική προσγείωση, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.