Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Γιώργος Νικητιάδης για Ηλία Καματερό: “Ανακαλέστε τον στην τάξη. Μιλά επιπόλαια και επικίνδυνα”

Spread the love

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΗ ΤΑΞΗ ΤΟΝ κ. ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Με αφορμή την ομιλία του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Καματερού και όσα ανέφερε κατά τη συζήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών στο Εθνικό Κοινοβούλιο σε σχέση με την Δωδεκάνησο, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και π. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός , εκφράζοντας «συναισθήματα ζήλιας», όπως είπε, για το γεγονός ότι η Δωδεκάνησος δεν έχει μια παρόμοια συμφωνία με την Τουρκία, όπως αυτή που φέρανε για ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα Σκόπια, προφανώς δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα που οφείλει η κυβέρνηση να ανατάξει επαναφέροντας στη τάξη τον βουλευτή της.

Με τις δηλώσεις του μπροστά στο Εθνικό Κοινοβούλιο ο κ. Καματερός, δείχνει ότι, ή δεν έχει ιδέα από το διεθνές δίκαιο και τις ισχύουσες με το καθεστώς της Δωδεκανήσου διεθνείς συνθήκες, ή ότι τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία ενόψει του προσεχούς ταξιδιού του κ. Τσίπρα στη Τουρκία.

Ας ελπίσουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι συμβαίνει το πρώτο. Στο άμεσο μέλλον θα φανεί …

Σε κάθε περίπτωση, επειδή παρόμοιες δηλώσεις πολύ εύκολα μπορεί να αποτελέσουν κερασάκι στη τούρτα των γειτόνων μας, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πάραυτα να ανακαλέσει στη τάξη τον Βουλευτή του. Οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι η πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης, ουδεμία σχέση έχει με όσα επιπόλαια και επικίνδυνα ταυτοχρόνως κατέθεσε ο βουλευτής της ενώπιον του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Καματερός παραλλήλως, ας σκύψει να ακούσει τη φωνή και την οργή των συμπατριωτών μας Δωδεκανησίων σε σχέση με όσα δήλωσε, και ας προσπαθήσει να ανασκευάσει τις ανήκουστες δηλώσεις του. Αυτό απαιτείται ως ελάχιστη προσπάθεια διατήρησης της υστεροφημίας του.

Τι προηγήθηκε:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στα Δωδεκάνησα είπε: «Είμαι περήφανος με αυτή τη Συμφωνία γιατί τώρα μπορώ να απευθύνομαι στους Μακεδόνες, τους συμπατριώτες μας. Μακάρι να είχαμε και εμείς μια Συμφωνία των Πρεσπών. Σας ζηλεύουμε εσάς τους Μακεδόνες. Έχετε εσείς πρόβλημα ασφάλειας; Εμείς στα Δωδεκάνησα και στα νησιά μας περνάμε κάθε μέρα με τα αεροπλάνα από πάνω δεκάδες και γίνονται αερομαχίες. Έχετε πρόβλημα με τα σύνορά σας και πολύ περισσότερο με τη Συμφωνία τώρα που το λύνει και δεν υπάρχει καμιά διεκδίκηση; Όχι. Για ρωτήστε εμάς. Διεκδικούν τα νησιά μας κι όλο και πιο πολύ διεκδικούν περισσότερα. Για ρωτήστε εμάς, έχουμε πρόβλημα δραστηριοτήτων στην παραμεθόριο; Οι ψαράδες δεν μπορούν να ψαρέψουν στα Ίμια αντιμετωπίζοντας τα τούρκικα πολεμικά».Και συνέχισε ο Ηλίας Καματερός: «Πολύ θα θέλαμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες να είχαμε τη δυνατότητα, όπως εσείς, να έχουμε μια τέτοια γείτονα χώρα, να έχουμε μια τέτοια κυβέρνηση της γείτονας χώρας που να μπορούμε να κάνουμε μια τέτοια συμφωνία και να ζούμε ειρηνικά και να μην έχουμε κανένα κίνδυνο».
«Σας ζηλεύουμε αγαπητοί συμπατριώτες Μακεδόνες. Είναι δυνατόν να είμαστε προδότες εμείς, προδότες και ο Ζάεφ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» έκλεισε την ομιλία του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

SHARE
RELATED POSTS
Φώτης Χατζηδιάκος: “Πολιτικά ανέντιμο ν’αφήσω τα έργα του Δήμου για ν’ασχοληθώ ΤΩΡΑ με τις εκλογές, πολιτικά ανήθικη η τακτική που ακολουθούν κάποιοι εναντίον μου”.
Η κυβέρνηση σήκωσε ανήμπορη τα χέρια, του Γιάννη Σιδέρη
Για τον Όρμπαν και τα αστυνομικά του “σκυλιά”, του Κώστα Αρβανίτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.