Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Για όλα φταίει ο Λοντίγκιν…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Είναι συμπαθής, είναι ομορφόπαιδο, σοβαρός κ.λπ., όμως φαίνεται πως έχει υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του ως προπονητής πρώτης γραμμής. Αναφέρομαι στον τεχνικό του Ολυμπιακού, Πορτογάλο Πέδρο Μαρτίν, ο οποίος κινδυνεύει πλέον πολύ σοβαρά να ολοκληρώσει την πρώτη του θητεία στον «Θρύλο» χωρίς να φέρει κάποια κούπα στην πλούσια πειραϊκή τροπαιοθήκη. Νομίζω πως σήμερα κιόλας, κάποιος πρέπει να διδάξει στον εν λόγω κύριο την κλασική ελληνική παροιμία «μεγάλη μπουκιά κατέβασε- μεγάλη κουβέντα μην πεις».

Νωπή είναι ακόμη η πρόσφατη δήλωση του Μαρτίν, την οποία θυμίζω: «Αγωνιστήκαμε περισσότερο από όλες τις ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Ακόμη βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας». Από χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός απομακρύνθηκε για τα καλά από τον πλησιέστερο στόχο, που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου, χάνοντας από τη Λαμία στο «Καραϊσκάκη». Τι μένει μετά από αυτήν τη «λυπητερή»; Πρώτον ότι όταν δεν σκοράρεις σε καμιά 25αριά ευκαιρίες και χάνεις και πέναλτι, τότε οι παίκτες που έχεις επιλέξει δεν κάνουν (ή χρειάζονται άριστο εμψυχωτή). Θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι ο Μπουχαλάκης -λόγου χάρη- δεν είναι παίκτης για τον Ολυμπιακό, αντίθετα θα ήταν πολύ χρήσιμος στον Πλατανιά Χανίων, αλλά δεν θα το κάνω. Άλλωστε, αυτό το παιδί, όπως σχεδόν όλοι οι συμπαίκτες του, είναι διεθνείς. Ενώ η Λαμία δεν μπορεί να ονειρευτεί αυτό το προνόμιο, κι ας βαδίζει φουλ για τον τελικό έχοντας στείλει σπίτι του (και) τον Παναθηναϊκό. Λοιπόν;

Αναρωτιέμαι, τέλος, αν ο Ολυμπιακός θα βρισκόταν χθες σε τόσο μελαγχολική κατάσταση, αν διέθετε στον πάγκο του τον Λεμονή αντί του ακριβοπληρωμένου (;) Μαρτίν. Το όνομα δεν επιλέχτηκε τυχαία. Βλέπετε, ο Λεμονής έχει κατακτήσει τίτλους και νταμπλ. Και μάλιστα δεν χρειάστηκε ποτέ διερμηνέα! Απλώς, ο τύπος δεν ανήκει στην Εσπερία, αλλά γεννήθηκε στον ταπεινό Κολωνό!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Τε-λιώνουμε ως χώρα, του Γιάννη Πανούση
27.02.2019 Εσπερίδα για την Μεσαιωνική Πόλη και τα Μνημεία του Δήμου Ρόδου-Πρόγραμμα, Έργα, Στόχοι
Για τον Μπαρούχ, ρε γαμώτο…,του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.