Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Για το τραμπολίνο της Ρόδου: από κόσμημα σε εφιάλτης, της Ελένης Καραγιάννη

Spread the love
  • 186
    Shares

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Η Ελένη Καραγιάννη είναι Αθλήτρια στο τρίαθλο. Πρόσφατα τραυματίστηκε από διερχόμενο όχημα του οποίου ο οδηγός εξαφανίστηκε. 

Μετά από πρόσφατη επίσκεψή μου στις 2/8/2019 στο Τραμπολίνο της Ρόδου για προπονητικούς λόγους, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα του νησιού μας, πρόκειται να έναν ιστορικό βατήρα που κατασκευάστηκε το 1930 στην περιοχή ΕΛΛΗ και που χρησιμοποιείται κυρίως για σκοπούς αναψυχής από τους κολυμβητές ντόπιους και μη, τα συναισθήματά μου ήταν αμφίσημα,

αφενός γιατί διαπίστωσα ότι μέχρι και σήμερα το έργο των Ιταλών προσφέρει εκγύμναση και διασκέδαση στους κολυμβητές του νησιού,

αφετέρου χρησιμοποιείται από όλες τις ηλιακές ομάδες χωρίς επίβλεψη κάποιου ναυαγοσώστη, δηλαδή του κατεξοχήν ειδικού.

Η πρόσφατη εμπειρία μου μερικές ώρες πριν από δικό μου ατύχημα κατά τη διάρκεια προπονήσεώς μου σε τροχαίο με το ποδήλατό μου και η πρότερη επίσκεψή μου στο Τραμπολίνο της Ρόδου για κολυμβητική προπόνηση, με έφερε αντιμέτωπη με ένα γεγονός που επείγει ν’ αναφερθεί προκειμένου ν’ αποφευχθούν μοιραία περιστατικά.

Ανήλικο παιδάκι περίπου 7 ετών ίσως και μικρότερο μετά από αλλεπάλληλες βουτιές τρέμοντας και με κοκκινισμένα πρησμένα μάτια, προσπαθούσε να συνεχίσει να βουτάει από τον βατήρα. Προσπάθησα να τον σταματήσω λέγοντάς του ότι η όψη του είναι χάλια και πρέπει να φύγει και αυτός συνέχισε μία τελευταία βουτιά και μετά έφυγε με τον πατέρα του ο οποίος κολυμπούσε παρακάτω αμέριμνος.

Το περιστατικό αυτό μπορεί να είναι μεμονωμένο αλλά υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά που κολυμπούσαν συνεχόμενα.

Σκοπός αυτής της μικρής αναφοράς μου δεν είναι να τρομοκρατήσω τους γονείς και κηδεμόνες αφού άλλωστε κι εγώ σαν μητέρα έχω πάρει το παιδί μου πολλές φορές εκεί θεωρώ ότι θα έπρεπε ευαισθητοποιηθούμε απέναντι σε κάποια λεπτά θέματα όπως αυτό.

Το να υπάρχει ένας ναυαγοσώστης στην ακτή η οποία έχει χιλιάδες λουόμενους δεν νομίζω ότι βοηθάει ιδιαίτερα. Ειδικά για το Τραμπολίνο της Ρόδου θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμα κάποιος ναυαγοσώστης μέσα στη θάλασσα δίπλα στο Τραμπολίνο για να μπορέσει να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαστεί άμεσα, άλλωστε τα δευτερόλεπτα ζώσουν ζωές.

Φωτογραφία: Βασίλης Καϋμενάκης

  • 186
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
4 Αυγούστου: το Casino Rodos υποδέχεται τον Γιώργο Δασκουλίδη
21905514_10212809287739251_409442080_n.jpg
Lello Esposito: ο καταξιωμένος γλύπτης διεθνώς δωρίζει στη Ρόδο το γλυπτό των Ολυμπιακών του 2004
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
Σαράντα χρόνια μετά ξανά στα θρανία του Βενετόκλειου [εικόνες], του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.