Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Για το Αεροδρόμιο της Ρόδου, του Νίκου Γερονικόλα

Ο Νίκος Γερονικόλας είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και επικεφαλής τον κο Μανώλη Γλυνό

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Μια φωτογραφία, λένε οι Κινέζοι, αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αυτό αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα στην εποχή των social media, όπου οι φωτογραφίες και τα βίντεο ταξιδεύουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη. Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι και τα καλά και τα κακά του τόπου μας αποτυπώνονται πολύ γρήγορα από τα χιλιάδες κινητά τηλέφωνα των επισκεπτών και διαδίδονται αστραπιαία με τη βοήθεια του ίντερνετ.

Μια από τις πιο αρνητικές εικόνες που “ταξιδεύει” αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο είναι η εικόνα που παρουσιάζει το Αεροδρόμιό μας. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι να “στρουθοκαμηλίσουν”, όσο κι αν θέλουν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, όσο κι αν επιμένουν σ’ έναν εκσυγχρονισμό υπηρεσιών και κτιριακών δομών, η πραγματικότητα είναι μία. Η Τουριστική Περίοδος ξεκίνησε και το αεροδρόμιο ΔΕΝ είναι έτοιμο.

Ποιός φταίει; Όποιος κι αν είναι εκείνος που φταίει, αυτό που βλέπουμε και εμείς και οι επισκέπτες μας δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την εικόνα της Ρόδου, της ναυαρχίδας του Τουρισμού μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά. Δεν υπάρχει καμία πλέον ανοχή σε κάτι που θα έπρεπε να είναι έτοιμο από καιρό.

Κι αν τα λόγια μου φαίνονται σκληρά, προκαλώ ευθέως τους ιθύνοντες να διαβάσουν τα ιδιαιτέρως “κολακευτικά” σχόλια από τους επισκέπτες μας στα blogs και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο. Σχόλια συνοδευόμενα από φωτογραφίες που αποτυπώνουν με λεπτομέρειες την ωμή πραγματικότητα.

Αυτό το αεροδρόμιο είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος όταν φτάνει στο νησί μας και η τελευταία όταν αποχωρεί. Αν θεωρούν ότι η σημερινή του εικόνα μας τιμά, τότε βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν και μια εικονική πραγματικότητα.

Επειδή όμως όσοι ασχολούμαστε με τον Τουρισμό, αλλά και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες,  θλιβόμαστε και ντρεπόμαστε για αυτή την κατάσταση, ζητάμε άμεσα μια καθαρή εξήγηση και ένα σοβαρό χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου.

Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο σε ευχολόγια και σε ανούσιες δικαιολογίες. Ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις και μια υπεύθυνη τοποθέτηση με σαφή χρονικό προσδιορισμό. Αν δεν μπορούν να πράξουν το αυτονόητο, υπάρχουν και άλλες λύσεις. Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Με την εικόνα της χώρας μας δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει. Όποιος κι αν είναι αυτός.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Βράβευση Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου από την CMF για την προσφορά των νησιωτών στο προσφυγικό
Υπουργός Εξωτερικών: Οι Γερμανοί μας «έκλεψαν» τους επιστήμονες και 14 δισ. ευρώ!
Η Βασίλισσα και το Τέρας! The Queen and the Beast!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.