Πόρτα στην Πολιτική Πόρτα στον Κόσμο

Για τον Όρμπαν και τα αστυνομικά του “σκυλιά”, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δικά τους λόγια

(Η αναστολή του Φιντέζ και η έλλειψη αναστολών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).

Στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εκεί που μας συστήνονται οι κεφαλές του, ο κ. Βέμπερ ξεκινάει το χαιρετισμό του με τη φράση: «Πρέπει να συνεργαστούμε στενά στην Ευρώπη για να διαφυλάξουμε τις πιθανότητές μας τον κόσμο του αύριο». Για να καταλήξει: «…θέλω να διασφαλίσω ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ θα παραμείνει η κινητήρια δύναμη για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής».

«Χτίζουμε μια χριστιανική δημοκρατία. Μια παλαιού τύπου χριστιανική δημοκρατία… Θα υπερασπιστούμε τη χριστιανική μας κουλτούρα και δε θα παραδώσουμε τη χώρα μας στους ξένους».

Όχι. Αυτά δεν είναι τα λόγια του Βέμπερ. Περάσαμε ήδη στον κύριο Όρμπαν. Τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν, που χαίρεται να ξαμολάει τα αστυνομικά σκυλιά και όλη την κρατική του βία ενάντια σε εξαθλιωμένους ανθρώπους που συνωστίζονται στα σύνορα της χώρας του, ελπίζοντας – όχι, εκλιπαρώντας – για μια ελπίδα επιβίωσης.

Τον άνθρωπο που κέρδισε μια ακόμα θητεία τον Απρίλιο στη χώρα του και μπορεί τώρα να τροποποιήσει το Σύνταγμα με τον τρόπο που επιθυμεί. Τον τρόπο που λέει: «η μετανάστευση είναι δικό σας πρόβλημα, Ευρωπαίοι. Εγώ δε θα παραδώσω τη χώρα μου στους ξένους. Κόψτε το λαιμό σας». Και μάλιστα, όχι με ήπια, πολιτικά ορθή διατύπωση. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.

Κι έτσι λοιπόν, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του κυρίου Βέμπερ που «θα διαφυλάξει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» ετοιμάζεται να καλωσορίσει πάλι στους κόλπους του το Φιντέζ του κυρίου Όρμπαν που «θα υπερασπιστεί τη χριστιανική μας κουλτούρα» (καλά μη φανταστείτε· δεν τον είχαν διώξει ποτέ. Σε αναστολή τον είχαν βάλει γιατί έρχονταν ευρωεκλογές και φοβήθηκαν μην τους αμαυρώσει το «εμείς καταδικάζουμε την Ακροδεξιά» προσωπείο τους…) και ο κύριος Βέμπερ που θέλει να «διαφυλάξει τις πιθανότητές μας για τον κόσμο του αύριο», ετοιμάζεται να καταπιεί τη χυλόπιτα που του σέρβιρε ο Ούγγρος «άσπονδος φίλος του» όταν δεν τον στήριξε στις ευρωεκλογές, προκειμένου να υπερασπιστούν μαζί «τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Αυτές είναι οι λυκοφιλίες της Ευρώπης. Ακροδεξιοί με μάσκα, Ακροδεξιοί χωρίς μάσκα και δίπλα τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθύστερος τροπαιοφόρος Αι Γιώργης, που θα σκοτώσει – στις εκλογές που έρχονται – το «δράκο του λαϊκισμού», με τα αστυνομικά σκυλιά, τα αληθινά πυρά και την κρατική βία του συνεταίρου του, ξανά στην ευρωομάδα, Βίκτορ Ορμπαν.

Αν περισσέψουν πυρομαχικά από την εξόντωση των γυναικόπαιδων έξω από τα σύνορα της «χριστιανικής δημοκρατίας του».

Δικά τους λόγια. Όχι δικά μου. Κάποιος να τους μιλήσει για το τι πρεσβεύει, πραγματικά, η «χριστιανική κουλτούρα» τους…

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
ΜέΡΑ25: Ανάδειξη Κλιματικής Καταστροφής ως κύρια προτεραιότητα της νέας Βουλής
Τους ανθρώπους να φοβάσαι, όχι τις ιδέες, του Γιάννη Πανούση
Νίκη για τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη: Τεχνητή Νοημοσύνη και Εργασία στον φάκελό του και στο Ε/Κ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.