Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Για τη σημερινή επιχείρηση-σκούπα στα Εξάρχεια, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

    Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη για τη σημερινή επιχείρηση-σκούπα στα Εξάρχεια

Βρυξέλλες – 26 Αυγούστου 2019

 Οι επιχειρήσεις «σκούπα» συνάδουν πλήρως με την αντίληψη που έχουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του Κράτους για ό,τι αυτοί κρίνουν ως διαφορετικό, προβληματικό, ατίθασο, φτωχό και φυσικά… ξένο. Άλλωστε, η ποινικοποίηση της φτώχειας ήταν και είναι βασικό στοιχείο του ιδεολογικού οπλοστασίου των εκπροσώπων της δεξιάς και των παπαγάλων τους.

Σήμερα, με την συνδρομή του προπαγανδιστικού χορηγικού μηχανισμού του, ο πρώην υπουργός του Σημίτη και νυν του Μητσοτάκη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ως κεντρικός εκφραστής της μεταναστευτικής πολιτικής που σκοπεύει να ασκήσει -και ήδη ασκεί-  η ελληνική άκρα δεξιά, προέβη σε ένα άθλιο επικοινωνιακό σόου που βασικό στοιχείο είχε τα φοβισμένα μάτια των μικρών παιδιών και την αγωνία των γονιών τους.

Από πλευράς μας, είχαμε καταγγείλει -ήδη από την πρώτη στιγμή- στην Επιτροπή Δικαιωμάτων (LIBE) τη διάλυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την υπαγωγή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τονίσαμε επανειλημμένως πως η προσφυγιά δεν είναι αστυνομικό θέμα και οι πρόσφυγες δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται ως απειλή.

Σκοπεύουμε να καταγγείλουμε στη LIBE τη σημερινή επιχείρηση-γροθιά στη δημοκρατία και την ανθρωπιά. Πρόκειται για μια πράξη παράνομη, που αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας σέρνει μέρα τη μέρα μακριά απ’ την Ευρώπη.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
Οι Επιστήμες στα Απολυταρχικά Καθεστώτα, του Δρ Παναγιώτη Ιακωβή
Θυμάμαι/ Δεν θυμάμαι, του Γιάννη Πανούση
10392588_641221322646411_639374329633812692_n.jpg
Η «επόμενη μέρα» των αποφυλακισμένων νέων μέσα από τα μάτια του δημοσιογράφου, του Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου*

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.