Ανοιχτή πόρτα

Για την προσωπική ζωή των πολιτικών, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Ο Τζάρεντ Κούσνερ (Jared Kushner), γαμπρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κορυφαίος σύμβουλός του, και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της κυβέρνησης Τραμπ, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του θυρεοειδούς, αποκάλυψε ο ίδιος σε ένα αυτοβιογραφικό του βιβλίο που θα εκδοθεί τον άλλο μήνα.
«Τα αποτελέσματα του τεστ ήρθαν… και φαίνεται ότι έχεις καρκίνο», του είπε ο γιατρός του Λευκού Οίκου καθώς ταξίδευαν με το προεδρικό αεροπλάνο για το Τέξας. «Πρέπει να προγραμματίσουμε εγχείρηση άμεσα». «Σε παρακαλώ», του απάντησε ο Κούσνερ, «να μην το πεις σε κανέναν, κυρίως όχι στον πεθερό μου, τον πρόεδρο». Εκείνος βέβαια, το πληροφορήθηκε.
Ηταν ένα από τα λίγα μυστικά του Λευκού Οίκου που δεν διέρρευσαν επί ημερών Τραμπ.
«Αυτό ήταν ένα προσωπικό πρόβλημα και όχι για κοινή κατανάλωση», εξήγησε την απόφασή του ο Κούσνερ.
Τείνω να συμφωνήσω μαζί του. Αυτό όντως είναι ένα προσωπικό πρόβλημα που δεν υπάρχει λόγος να το γνωρίζει το κοινό.
Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν ήταν πρόεδρος της χώρας ή ακόμα και ένας κορυφαίος υπουργός. Τότε θα είχε την υποχρέωση να γνωστοποιήσει στον λαό το πρόβλημα υγείας του.
Τότε δεν θα είχε επιλογή.
Η ζωή των πολιτικών γενικά είναι δύσκολη. Πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται απ’ έξω. Κι αυτό γιατί είναι δύσκολο να ζει κανείς συνεχώς μπροστά στον φακό της δημοσιότητας και να περνά από κόσκινο η κάθε κίνησή του και ο κάθε λόγος του.
Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν όρια, μέχρι πού φτάνει ο φακός της δημοσιότητας.
Και άλλα πρέπει να είναι τα όρια για έναν πρόεδρο, καθώς άλλες είναι οι ευθύνες του, και άλλα τα όρια για έναν σύμβουλό του. Ασχετα ποιος είναι.

SHARE
RELATED POSTS
Εργ-άσημη, του Γιάννη Πανούση
Anywhere but here! – Οπουδήποτε αλλού από εδώ!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 52ο, της Μαρίας Γεωργαλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.