Πόρτα στην Πολιτική

Για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ: Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι διαφορετικοί, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ολομέλεια του Ε/Κ τοποθετήθηκε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τις διακρίσεις που υφίστανται από ομοφοβικές κυβερνήσεις στην ΕΕ.

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Καλώς ήρθαμε ξαφνικά στον Μεσαίωνα. «Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι μαύροι. Δεν είμαστε ρατσιστές, αυτοί είναι ομοφυλόφιλοι. Αυτοί είναι Εβραίοι, αριστεροί, κίτρινοι, διαφορετικοί…» είναι το μήνυμα που στέλνουν ορισμένοι σήμερα.

Είναι αυτό που φοβόμασταν. Πρόκειται για μια συνέπεια της πολιτικής του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» και της προστασίας του. Ποιος τον ορίζει; Οι κύριοι απέναντι, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο.

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να επιβάλει πολιτικές δημοσιονομικού περιεχομένου και τραπεζών, το καταφέρνει. Στην Ελλάδα επέβαλε 3 μνημόνια. Γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί σε ζητήματα ουσίας και δημοκρατίας;

Όλοι πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να ζούμε σε αυτή την Ευρώπη· οι ψηλοί, οι κοντοί, οι ομοφυλόφιλοι, οι άσπροι, οι μαύροι… Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να επιβληθεί αυτή η ατζέντα.

Κλείνοντας, χθες, η ελληνική Βουλή απέρριψε την πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου να έχουν τα ίδια δικαιώματα. 177 βουλευτές, από τον χώρο της Δεξιάς αλλά και Σοσιαλδημοκράτες, είπαν όχι.

Και αυτό είναι ντροπή.

SHARE
RELATED POSTS
Ο “γραβατωμένος”….γάτος!, του Γιώργου Σαράφογλου
Ο γκρίζος ρινόκερος και η ανοησία της αγέλης, του Πάνου Μπιτσαξή
Και οι εφτά ήταν υπέροχοι και υπέροχη ή Οι νικητές της 7ης Ιουλίου 2019, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.