Το σχόλιο της ημέρας

Για μια ΕΣΗΕΑ χαλύβδινη…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Σχεδόν το 10% των εν δυνάμει επαγγελματιών δημοσιογράφων της Αθήνας, ιδού που αδιαφορούν για το «γελοίον του πράγματος» (αν και εδώ πρόκειται για διαδικασία ενδεδυμένη με τον δημοκρατικό μανδύα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι) και θα διεκδικήσουν -καθένας- μία από τις έντεκα θέσεις του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μία από τις δέκα θέσεις (τακτικών και ισάριθμων αναπληρωματικών) στα Πειθαρχικά Συμβούλια και μία θέση, τέλος, στο τιμητικό ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος του σωματείου. Εννοείται ότι οι διαδικασία προκύπτει στο πλαίσιο της διατήρησης του συνδικαλιστικού όπλου του κλάδου.

Πίσω από τις επτά (!) παρατάξεις υποψηφίων, λοιπόν,  στοιχήθηκαν 471 συνάδελφοι και φυσικά μη ζητάτε λεπτομέρειες για το κίνητρο καθενός από αυτούς. Προφανώς άπαντες οι υποψήφιοι κόπτονται για το χειμαζόμενο επαγγελματικό πεπρωμένο της δημοσιογραφίας (με τους πετσοκομμένους μισθούς, τις διώξεις όσων τολμούν να φιλτράρουν το ρεπορτάζ τους με αποκαλύψεις σε βάρος ισχυρών, την σαφή αβεβαιότητα, τέλος, με τα αλλεπάλληλα λουκέτα σε εφημερίδες), όμως εδώ και μπόλικες θητείες, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν έχει καταφέρει να αναχαιτίσει τα προβλήματά του κλάδου, παρά τις…καλές προθέσεις του.

Δυστυχώς, υπάρχουν και πάλι παρατάξεις «ιδεολογικού αχταρμά», στις λίστες των οποίων βρίσκουμε να συνυπάρχουν ως υποψήφιοι, δημοσιογράφοι με πενιχρό (επαγγελματικό) κύρος, ενώ θα ήταν παράβλεψη να μη σημειωθεί ότι συχνά, εμφανίζονται «από το πουθενά» ως υποψήφιοι στον  συνδικαλιστικό τομέα, κάποιοι με το πριβέ γαλόνι του υποψήφιοι ένεκα κομματικού σωλήνα. Αυτούς τους γνωρίζει καλά το Σώμα, αλλά…τους ψηφίζει!

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 27 λήγοντος και θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τετραήμερο. Στόχος: να μη χαθεί ούτε μία ψήφος!!

SHARE
RELATED POSTS
Η ντροπή και η γιορτή, του Μάνου Στεφανίδη
Έρημη γλώσσα!, του Γιώργου Αρκουλή
Το σχόλιο της ημέρας: καλή πρόοδο στη Σόφια κ.Βελόπουλε. Για το καλό της επιστήμης, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.