Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Γεωγραφία…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
  • 22
    Shares

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Γεμάτα διαφημιστικές πινακίδες ήταν χθες τα βαγόνια ενός συρμού του Metro, μιας φίρμας, που αν και παρέπεμπε σε προϊόντα…μαρμάρου, εντούτοις είναι βέβαιο ότι πουλάει έπιπλα. Βλέπετε, οι εικόνες στα διαφημιστικά μηνύματα ήταν γεμάτες καναπέδες, σαλόνια κλπ.  Επειδή βρίσκομαι σε αναζήτηση κάποιου προϊόντος για να αντικαταστήσω ένα κομμάτι φθαρμένο και ελαφρώς ‘ντεμοντέ’, αναζήτησα την διεύθυνση της εν λόγω φίρμας. Πράγματι, σε μία γωνιά της ταμπέλας  αναγράφονταν δέκα (!) περιοχές κλπ. Με την εξής σειρά: Θεσσαλονίκη (πρώτη και καλύτερη, προφανώς, σκέφτηκα, ως έδρα της επιχείρησης), Αλιμος (υπέθεσα, ακολουθούν πόλεις κατ’ αλφαβητική σειρά..) Και η συνέχεια: Χολαργός, Κολωνάκι (αμέ!), Ίλιον, Ψυχικό, Περιστέρι, Κηφισιά και…Αττική, Πειραιάς. Ομολογώ ότι με τις  δύο τελευταίες αναφορές μπερδεύτηκα και αναρωτήθηκα αν οι επτά πριν την Αττική μετακόμισαν στην Βοιωτία! Όσο για την έσχατη περιοχή, δηλαδή τον Πειραιά, σκέφθηκα ότι  μπήκε τελευταία έπειτα από «δάκτυλο» Παοκτζήδων!

Χωρίς πλάκα τώρα: μπορεί τώρα με το «τζι-πι-ές» να μην είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι οι χάρτες, όμως καμιά φορά πρέπει να τους συμβουλευόμαστε. Σκεφθείτε πως φιλικό μου πρόσωπο μου τηλεφώνησε κάποτε από την Χαλκίδα και με ρώτησε «πόση ώρα είναι οδικώς οι Σπέτσες». Του απάντησα πως πρέπει να ρωτήσει τον…λιμενάρχη, διότι είχαν απεργία τα βενζινάδικα!

Σωστός;


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 22
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Ευπρεπείς Τρίχες, της Χριστίνας Μπουγά
Για το μωρό και όσους δεν ξέβρασε η θάλασσα, της Τζίνας Δαβιλά
“Ρόδος Δύναμη Πολιτών”: δυνατό ψηφοδέλτιο του κου Φώτη Χατζηδιάκου με περισσότερους από 130 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.