Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Γέφυρα της Κρεμαστής: “Το έργο-σημαία του κου Χατζημάρκου πλημμυρίζει επικίνδυνα σε κάθε νεροποντή” καταγγέλλει η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”

Πέντε χρόνια μετά και το έργο “σημαία” της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου από την παράταξη του κ. Χατζημάρκου  παραμένει ακόμα σε επίπεδο σχεδιασμού και πλημμυρίζει σε κάθε νεροποντή.

Η ασφάλεια των πολιτών, στο έλεος μιας παρέας που πέντε χρόνια πριν μας μιλούσε όχι για το πρόγραμμα αλλά για το “σχέδιο Κ2”.  “Σχέδιο” γιατί ήταν “ρεαλιστικό και πραγματοποιήσιμο” όπως μας έλεγαν.

Πέντε χρόνια μετά, ούτε ένα σημείο από αυτό το “σχέδιο” δεν έχει υλοποιηθεί και η απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι σε απογοητευτικά χαμηλά ποσοστά.

Κι όμως, αυτός ο περιφερειάρχης, αντί σήμερα να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την ολιγωρία και την καθυστέρηση, γυρνάει τα νησιά εγκαινιάζοντας έργα που βρήκε έτοιμα και ανακοινώνει έργα που ΘΑ δρομολογηθούν κοροϊδεύοντας στην ουσία τους πολίτες.

Πολιτική όμως δεν είναι τα επικοινωνιακά τερτίπια των τελευταίων μηνών και οι φιέστες σε τελειωμένα έργα.

Πολιτική δεν είναι αυτό που περιμένει την τύχη ή τον Θεό να μας λυπηθεί και να μας προστατέψει από κάθε κακό, ώστε να μην θρηνούμε θύματα και περιουσίες.

Πολιτική είναι η πρόβλεψη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση. Αυτά που δεν είδαμε πέντε  χρόνια τώρα.

Και στην περίπτωση της γέφυρας της Κρεμαστής όλα ήταν έτοιμα από πριν, από άλλους.  Και η πρόβλεψη και ο σχεδιασμός.  Στον κ. Χατζημάρκο είχε μείνει μόνο η υλοποίηση.  Δεν μπόρεσε να κάνει ούτε αυτό.  Φευ.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Καϋμένε Λυμπερόπουλε, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Μαθήματα εξουσίας, του Νίκου Βασιλειάδη
Ακυβέρνητη Χώρα, της Άννας Κοντοπίδη [Νάξος]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.