Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Βρετανή Πρέσβης κα Kate Smith:«Η Ρόδος διανύει ενδιαφέροντες καιρούς»

Spread the love

«Η Ρόδος διανύει ενδιαφέροντες καιρούς», δήλωσε η Βρετανή πρέσβης κατά την ενημέρωσή της από το δήμαρχο Ρόδου για θέματα έργων στο νησί

Η διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Βρετανών πολιτών που ζουν στη Ρόδο και μετά το Brexit, με δεδομένη τη στενή συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την Βρετανική πρεσβεία, αλλά και η διατήρηση και ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί μας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου  και της Βρετανής πρέσβη κ. Kate Smith.

Με τη συμμετοχή και της προξένου στη Ρόδο κ. Ράνιας Κοσιώρη, συζητήθηκε η πορεία της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνέπειές της ενώ  τόσο ο Δήμαρχος όσο και η πρέσβης συμφώνησαν να ανοίξει νέος κύκλος επικοινωνίας με τους 2.500 Βρετανούς που ζουν στη Ρόδο για την ενημέρωσή τους. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την άποψη ότι οι Βρετανοί θα συνεχίζουν να ταξιδεύουν χωρίς πρόσθετες διατυπώσεις.

Η Βρετανή πρέσβης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την φιλοξενία των βρετανικών πλοίων στη Ρόδο, όπως αυτή τη φορά του πλοίου του βασιλικού ναυτικού που θα παραμείνει πολλές μέρες στο νησί μας ενώ με έμφαση ευχαρίστησε τον κ. Χατζηδιάκο για τις ασκήσεις διαχείρισης κρίσεων που έγιναν με τη συμμετοχή και Άγγλων Αξιωματικών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την παροχή ξέγνοιαστων διακοπών στους Βρετανούς τουρίστες.

Ο δήμαρχος Ρόδου ενημέρωσε για μία σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί της Ρόδου και ιδιαίτερα αυτών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και των μέτρων ασφαλείας των λιμανιών τα οποία θα εξελιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με δεδομένη την εκτενή ενημέρωση για την πορεία των έργων στο νησί η κ. Σμιθ δήλωσε «η Ρόδος διανύει ενδιαφέροντες καιρούς».

SHARE
RELATED POSTS
Σωτήρης Σόρογκας: εγκαίνια έκθεσης στη Ρόδο Σάββατο 8 Ιουνίου-Ένας ξεχωριστός εικαστικός καλλιτέχνης
Kostis A. Makris
Πέντε θαυμαστές και διάσημες γάτες και τα ονόματά τους, του Κωστή Α. Μακρή
Μάνος Στεφανίδης
Για την λήθη ενός αθάνατου ΑΜΑΡΑΝΤΑ στο Faust με Συσσοβίτη, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.