Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Βράβευση Δημάρχου Ρόδου Φ.Χατζηδιάκου για την ετοιμότητά του στις ροές προσφύγων και μεταναστών

Spread the love

Βράβευση του Δημάρχου Ρόδου από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ για τη δημιουργία νέας δομής επαναπατρισμού μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος τιμήθηκε σήμερα (Τρίτη) στο Δημαρχείο Ρόδου από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ ο οποίος αναγνώρισε τη συνεισφορά και την υποστήριξή του στα θέματα αντιμετώπισης των ροών προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Ρόδου, αλλά  και για τη δημιουργία νέας δομής για τον επαναπατρισμό τους.

Την τιμητική πλακέτα με την ένδειξη «για την ευγενική προσφορά και την πολύτιμη υποστήριξή σας στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης» (ΔΟΜ) απέδωσε ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή, Σύμβουλος του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο κ. Δανιήλ Εσδράς ο οποίος και δήλωσε:

«Σας προσφέρουμε αυτή την τιμητική διάκριση σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, για την προσφορά σας προσωπικά καθώς και την επαγρύπνηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες προσφύγων και μεταναστών μέσα από τις δομές του Δήμου σας, αλλά και την εξασφάλιση τροφίμων, φαρμάκων καθώς και των εθελοντών προκειμένου να επιβιώνουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Ρόδο».

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η βράβευση αυτή και την αφιερώνει στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, των δομών του Δήμου και των συνεργατών του σε καίριες θέσεις του Δήμου, προκειμένου να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια από τον Αύγουστο του 2015 έως και σήμερα οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες που έφτασαν και φιλοξενήθηκαν στη Ρόδο ως μέσο σταθμό για την επιβίβασή τους στον Πειραιά.

«Καταφέραμε, παρά τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διακινήθηκαν από το νησί μας να μη δημιουργηθεί ποτέ μόνιμος σταθμός φιλοξενίας, και η τουριστική Ρόδος να μην αποκτήσει ποτέ την εικόνα νησιού στην οποία καταλήγουν μεγάλες ροές προσφύγων. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με τη δημιουργία της νέας δομής εθελούσιων επιστροφών μεταναστών σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Η επιτυχία αυτή έχει πολλούς αποδέκτες».

 

SHARE
RELATED POSTS
Xristos Magoutas
Είχε πτυχίο ο Πλάτων;, του Χρήστου Μαγγούτα
Δήμος Ρόδου: 30/1/19 στο ΕΒΕΔ: Προώθηση Βιώσιμης Κινητικότητας στην Ρόδο στο πλαίσιο του έργου ‘MOTIVATE’
Beijing Weather Report! – Πεκίνου Δελτίο Καιρού!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.