ΕΥ ΖΗΝ Πρόσωπα - Αφιερώματα

Βράβευση για τον καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινό για την προσφορά του σε Περιφέρεια Αττικής-Αιγαίου

Spread the love

Τον Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Θ. Κρεμαστινό τίμησαν φέτος τα καρδιολογικά τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και Πειραιά “Αγ. Παντελεήμων”, για το συνολικό του έργο σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Υγείας Πειραιώς και Αιγαίου στο πλαίσιο της Ημερίδας «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)». Ο Καθηγητής Κρεμαστινός του οποίου η πολυετής ιατρική σταδιοδρομία συνδέθηκε με τις σημαντικότερες καρδιολογικές κλινικές όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας “Γεώργιος Γεννηματάς”, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο “Αττικόν” τις οποίες οργάνωσε εκ του μηδενός.

Η βράβευση έγινε παρουσία των συνεργατών του Καθηγητή Κρεμαστινού οι περισσότεροι εκ των οποίων σήμερα είναι καθηγητές Καρδιολογίας και διευθυντές σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ειδικότερες επιστημονικές εισηγήσεις έκαναν οι καθηγητές Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης και Ιωάννης Λεκάκης. Της βράβευσης προέδρευσε ο Ομ. Καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης.

Μετά την βράβευση του από τον Καθηγητή Γεώργιο Παρχαρίδη, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτριος Κρεμαστινός, μίλησε στο κοινό για το πως κατόρθωσε να συνδυάσει την ιατρική του ιδιότητα με την πολιτική, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά, δίνοντας ουσιαστικά συμβουλές αξιοκρατίας στους νέους γιατρούς. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το να ασχολείται ένας μη πολιτικός με την πολιτική είναι σωστό, το να πηγαίνει ένας στην πολιτική για να γίνει γνωστός είναι λάθος και ο τόπος καταστρέφεται από αυτή την κατηγορία των πολιτικών”. Πρόσθεσε επίσης ότι χαίρεται ιδιαιτέρως γιατί οι συνεργάτες του διαχρονικά αναγνωρίζουν ότι τους προώθησε όλους – πάντα αξιοκρατικά- περισσότερο από τις πρακτικές των άλλων καθηγητών έχοντας ως βάση την επιστημονική τους απόδοση.

SHARE
RELATED POSTS
Νέα Υόρκη: Ολυμπιακός παντού!, του Μιχάλη Παπακαλοδούκα
papanika_1.jpg
“Άντε γειά” είπε στη ζωή η Καίτη Παπανίκα στα 75 της
Μήνυμα της Δάφνης Βαλέντε μετά τις απειλές για εξώδικα
Καλοκαίρι 2017: “Acanthus” από την Δάφνη Βαλέντε – Φωτογραφίες από την κολλεξιόν

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.