Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Α) Η προπαγάνδα και ο μονόλογος του δημάρχου. Β) Η κατάργηση της δ/νσης φραγμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., του Φώτη Χατζηδιάκου (τ.Δημάρχου Ρόδου)

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

Με αφορμή τον μονόλογο του Δημάρχου Ρόδου, την Δευτέρα (03-02-2020) αλλά και την παρουσία του προέδρου και του νέου γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. την Τετάρτη (05-02-2020) σε γνωστό υποστηρικτικό μέσο της νέας δημοτικής αρχής και τις εκεί δηλώσεις τους, οφείλουμε δύο στοιχειώδεις απαντήσεις.

Α. Όσον αφορά τον διαγωνισμό, την σύμβαση και την τοποθέτηση των λαμπτήρων LED, πλέον όσων αναφέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα τοποθετηθούμε και θα απαντήσουμε όταν πρέπει, εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα. Τότε θα δούμε «… ποιος … δεν μασάει και…. ποιός θα κόψει … τα χέρια του», (ή την …λαλιά του)! Βέβαια δεν ακούσαμε, τον κατά τα άλλα λαλίστατο σχολιαστή, να ενημερώνει το κοινό του, αν λάμπει η γειτονιά του σταθμού, από τις νέες λάμπες LED που τοποθετήθηκαν κατά προτεραιότητα, όχι μόνο εκεί, αλλά απ’ άκρο σε άκρο σ’ όλη την Ιαλυσό, με παρέμβαση στελέχους της νέας δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό η δεοντολογία επιβάλλει τον αντίλογο και όχι μονολόγους μέσω autocue.

ΥΓ. Πάντως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι οφείλουμε να επισημάνουμε την προσεκτική τοποθέτηση του γενικού διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. στο θέμα των LED (όσον αφορά τους όρους εχεμύθειας και των διαδικασιών δημοσιότητας).

Β. Όσον αφορά τις φιλότιμες προσπάθειες του νέου Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. για τη νέα τιμολογιακή πολιτική και την είσπραξη των οφειλών, θα τοποθετηθούμε με στοιχεία μόλις κατατεθεί η σχετική εισήγηση. Όμως είναι επίκαιρη όσο ποτέ, η αντίρρηση μας στο δημοτικό συμβούλιο (29-1-2020) για την κατάργηση της διεύθυνσης φραγμάτων στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Η απάντηση που δόθηκε: αφενός ότι η διαχείριση των φραγμάτων περιήλθε με νόμο στις περιφέρειες και αφετέρου ότι στη νέα διεύθυνση υδάτων ανατίθεται και η αρμοδιότητα της λειτουργίας και συντήρησης των φραγμάτων, δεν δικαιολογεί απεμπόληση δικαιωμάτων και διεκδικήσεων.

Η αρμοδιότητα της ύδρευσης και άρδευσης του νησιού – δήμου, ανήκει αποκλειστικά στην Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. και συνεπώς και η διαχείριση των φραγμάτων. Το θέμα θέσαμε επανειλημμένα, τόσο στο Υπουργείο Εσωτερικών όσο και στα συνέδρια και τα όργανα της Κ.Ε.Δ.Ε. όπου βρήκαμε θετική ανταπόκριση. Ακόμη στην 5ετή προγραμματική σύμβαση με την Π.Ν.Α.Ι. για την υδροδότηση της πόλης, μέσω του φράγματος Γαδουρά, τέθηκε όρος, ώστε το τελευταίο έτος της σύμβασης, οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται, προκειμένου να αναλάβει η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. την ευθύνη της διαχείρισης και να μην πληρώνονται περί τα δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ ετησίως σε ιδιωτική εταιρεία για το σκοπό αυτό. Έτσι επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακος. Με τα δεδομένα αυτά πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα το ξανασκεφτεί, διαφορετικά η «νέα επανεκκίνηση» της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. που υπόσχεται, … οδεύει σε λάθος κατεύθυνση.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
nasia.jpg
Η Νάσια Στουραΐτη επιστρέφει με έκθεση φωτογραφίας λίγο προτού ενηλικιωθεί
Ενημέρωση για την πορεία του έργου «Αναβάθμιση Η/Μ έργων αντλιοστασίων ακαθάρτων ΔΕ Ιαλυσού ». 
Οι Βρυξέλλες και το Ευρωκοινοβούλιο γιόρτασαν την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα – Φωτογραφίες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.