Ανοιχτή πόρτα

Αφού λοιπόν το ψέμα πουλάει, χρόνια πολλά στους πωλητές!!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ο Γιώργος Αρκουλής είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στον Πειραιά. Δημοσιογραφεί από το 1968. Για το σύνολο της συγγραφικής του δουλειάς, τιμήθηκε από το «Ιδρυμα Μπότση».

Γιώργος Αρκουλής

Ο Νίκος Γκάτσος, αυτός ο μέγιστος ποιητής και δάσκαλος της γλώσσας, είχε καλύψει κάθε ζύμωση του θέματος που περιβάλει την σημερινή γιορτή (!) με έξι μόνο λέξεις:

«Χόρεψε αγαπούλα μου/παραμύθι πούλα μου»

Ωστόσο, δεν γίνεται να το «γιορτάσουμε» χωρίς να κατατεθούν κάποιες συνιστώσες του -πάντα δημοφιλούς- ψέματος, κι’ ας λένε οι θυμόσοφοι και οι…λογιστές που μας περιβάλλουν ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Από την στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι μέσω του ψεύδους δημιουργούνται καριέρες, περιουσίες και σεβασμός για τους ψεύτες, η προηγούμενη άποψη χάνει τη σημασία της.

Κάποτε ρώτησα -στο πλαίσιο συνέντευξης τον (υπουργό Υγείας τότε) Δημήτρη Αβραμόπουλο αν -ως μέλος της Βουλής των Ελλήνων- συνηθίζει να λέει ψέματα στο πόπολο.

Με πολύ σοβαρό ύφος ο έμπειρος Αρκάς πολιτικός με επανέφερε στην τάξη (τουλάχιστονν έτσι νόμισε):

«Αγαπητέ μου, δεν λέω ψέματα ποτέ».

Για να συμπληρώσει, παρατηρώντας την κοροϊδευτική μου αντίδραση που συνοδεύτηκε από ειρωνικό χαμόγελο:

«Καμιά φορά, κρύβω την αλήθεια, όταν πιστεύω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στον συνομιλητή μου»…

Αλλά, ο Γκάτσος δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να επιβεβαιώσει προηγούμενους στιχουργούς και ζηλωτές της συντεχνίας.

Ποιος ξεχνάει το περίφημο «Πες πως μ’ αγαπάς κι’ ας είναι ψέμα», που μας κατέθεσε ο Θάνος Σοφός και έκανε σουξέ ο Πουλόπουλος.

Πουλάει, λοιπόν, το άτιμο το ψεύδος, οπότε χρόνια πολλά στους ΠΩΛΗΤΕΣ και «περαστικά» σε όσους τους ανέχονται, τους συγχωρούν ή ξεχνούν εύκολα ό,τι κατάπιαν!

SHARE
RELATED POSTS
Επέτειος, του Δρ Βασίλη Μαστρογιάννη
Η μέλισσα, η σφήκα και η Σφίγγα, του Κωστή Α. Μακρή
Οι κακομαθημένοι της Δημοκρατίας, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.