Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αστερίσκοι ντροπής…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Λένε ότι ‘η μισή αλήθεια οδηγεί στο ψέμα’. Το θυμήθηκα με αφορμή την ανακοίνωση (τυμπανοκρουσία θα την χαρακτήριζα…) του αρμόδιου υπουργού για το κοινωνικό επίδομα σε μετρητά που αποφάσισε η κυβέρνηση να δοθεί σε 250.000 νοικοκυριά. Μεταξύ των οποίων νοικοκυριών περιλαμβάνονται οικογένειες που συντηρούν και φροντίζουν μέλη τους με ειδικές ανάγκες, δηλαδή ΑμεΑ. Εως εδώ έχουμε την μισή αλήθεια. Διότι στον αστερίσκο (δηλαδή στα ψιλά γράμματα των… συνταγών φαρμάκων που ενημερώνουν για τις παρενέργειες), υπάρχει ο εξής όρος. Αυτό το έξτρα κοινωνικό βοήθημα θα δοθεί για άτομα ΑμεΑ έως 24 ετών!

Ιδού λοιπόν ουσιαστικά το ψέμα και η κοροϊδία. Διότι, ο μάγκας ο οποίος αποφάσισε το εν λόγω βοήθημα, έκρινε ότι ένα άτομο με κινητικά προβλήματα ή ψυχικό νόσημα, αδικημένο από την ζωή, που δεν μπορεί να εργαστεί ή να τα φέρει βόλτα μόνο του, με το που θα κλείσει τα 24 χρόνια της άδικης ζωής του, θα σηκωθεί από το αναπηρικό καρότσι για να χορέψει συρτάκι σαν τον Αντονι Κουήν και βεβαίως θα σπεύσει να πιάσει μία και δύο και τρεις δουλειές, προκειμένου να ρεφάρει την 24χρονη ανία του…

Σαν δεν ντρεπόμαστε.

* Στο μεταξύ, η ελληνική κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί από την νοοτροπία πεινασμένων ποντικών να θεωρήσουν φαγώσιμο το σωματάκι βρέφους την ώρα που κοιμόταν με τους δικούς του μέσα σε ένα λαγούμι. Θυμίζω ότι ο Αμερικανός νομπελίστας Τζον Στάϊμπεκ το είχε προβλέψει με την σπουδαία νουβέλα του «άνθρωποι και ποντίκια». Χωρίς βέβαια να θεωρεί τον εαυτό του διαχρονικό προφήτη περιγράφοντας την ανθρώπινη μιζέρια των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, αλλά ιδού που η ίδια η ζωή τον δικαιώνει. Καθημερινά!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Χρόνια πολλά Μίκυ…, του Νίκου Βασιλειάδη
«12 Οκτωβρίου 1944 –74 χρόνια από την απελευθέρωση των Αθηνών, του Δημήτρη Ι. Μπρούχου
O κίνδυνος να απολαύσεις, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.