Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Από πού να φυλαχτείς…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Τι πιο λογικό να ποντάρουν χθες κάποια…εκατομμύρια παικτών του στοιχήματος παγκοσμίως σε νίκες της Μπάγερν, την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και –κυρίως- της Μπαρτσελόνα. Αυτές οι επιλογές αποδείχτηκαν χαρά των γραφείων στοιχημάτων, αφού τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν δεν δικαιολογούνται από την…λογική του αθλήματος. Η Μπάγερν, 72 ώρες πριν την μάχη με το Ολυμπιακό (άλα τις) στο Μόναχο, ηττήθηκε 5-1 από την Αϊντραχτ, η Γιουνάϊτεντ δέχτηκε καρπαζιά από την μόνιμα μέτρια στην Αγγλία Μπόρνμουθ (έχασε 1-0), ενώ η ομάδα με τον κορυφαίο παίκτη στον Κόσμο Λ. Μέσι, προηγήθηκε με τον διάσημο Αργεντίνο στο ημιχρόνιο, για να ηττηθεί στο β΄ μέρος 3-1 από την Λεβάντε. Διπλό / άσος, δηλαδή ημίχρονο / τελικό. Αμέ! Ετσι για να μη ξορκίζουμε μόνο την Ντιναμό Τιφλίδας!! Την ίδια ώρα, περίπου, ο Ολυμπιακός έμενε στο 0-0 με την Ξάνθη εκτός έδρας (που λόγω έντονης παρουσίας οπαδών του θύμιζε «Καραϊσκάκη»), όμως ο σχολιαστής του ματς το μόνο που τόλμησε να πει ήταν πως η ομάδα για πρώτη φορά από την αρχή της περιόδου δεν σημείωσε γκολ! Πράγματι!

Τέλος, στο ιστορικότερο παιγνίδι της ημέρας, η Ουνιόν νίκησε την Χέρτα στο ντέρμπι του Βερολίνου, για πρώτη φορά στην μπουντεσλίγκα. Ωστόσο, αυτός ο «άσσος» ήταν σχετικά αναμενόμενος.

* Στο μεταξύ, ο Σκάϊ / τηλεόραση, ούτε που σκέφτηκε μέσω της δημοφιλούς εκπομπής «Στην υγειά μας κλπ.» να τιμήσει τον Γιάννη Σπανό, που πριν λίγες ώρες είχε ταφεί στην γενέτειρά του. Εκπομπή με αμφίβολης ποιότητας τραγούδια πρόβαλε, από αυτά που ξεσηκώνουν στα σκυλάδικα τους θαμώνες με τα υπερεπαρκή  πορτοφόλια. Άξιοι!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σιωπή
Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο, της Μαρίνας Μαρίας Βασιλείου
Περί θεάτρου σκέψεις, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.