Το σχόλιο της ημέρας

Απόγευμα χωρίς υποσχέσεις, τουλάχιστον, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Δεν είναι μόνο η ειλικρινής φιλία η οποία έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Έλληνος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Nicolas Sarkozy ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα αυτές τις ημέρες για μια μικρή αναψυχή, είναι και το ότι με την προ πέντε ετών συνοδεία της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι ξανά ο κύριος Σαρκοζί είχε επισκεφθεί την χώρα μας επί τη ευκαιρία παρουσιάσεως της νέας δισκογραφικής εργασίας της Ιταλογαλλίδας συζύγου του Carla Bruni στο κινηματοθέατρο ‘Παλλάς’ τον Οκτώβριο του 2017 με τίτλο ‘french Touch Concert’ όπου και τότε οι δυο άνδρες είχαν ένα σύντομο αλλά ουσιαστικό τετ-α-τετ σχετικά με τα φλέγοντα θέματα της περιοχής μας και όχι μόνο (κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. η οποία διήνυε τον δεύτερο χρόνο της θητείας της αλλά ο κύριος Μητσοτάκης με λύσσα ζητούσε ξανά εκλογές). 

Παραμονή λοιπόν της Εθνικής επετείου της Γαλλίας (14 Ιουλίου, ημέρα της Βαστίλης – επικράτηση της Γαλλικής Επανάστασης) – ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος κατόπιν αιτήματός του συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, χωρίς τίποτα να διαρρεύσει από αυτή τους την  συνάντηση. Υπόψη ότι ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος πάντα προτιμά ερχόμενος στην χώρα μας να διαμένει στο ξενοδοχείο ‘Μεγάλη Βρετάνια’, συνήθεια την οποία ακολούθησε κι αυτή την φορά κάνοντας  ελαφρύ τζόκιν πέριξ του Εθνικού Κήπου φθάνοντας έως το Παναθηναϊκό Στάδιο καταϊδρωμένος, φυσικά. Ανέκαθεν δήλωνε λάτρης των Ελληνικών νησιών και μαγεμένος από τον ‘Επίγειο παράδεισο’ όπως αποκαλεί τον Ελλαδικό χώρο και τα καλοκαίρια στην Ελλάδα.

Τηρουμένων όλων αυτών των χαλαρών αλλά μη αποκρυπτογραφημένων συναντήσεων, υπό την έννοια ότι άπαντες να μη γνωρίζουν το ελάχιστο που διημείφθη μεταξύ των δύο ανδρών, έχω το δικαίωμα, νομίζω – και εν μέσω επερχομένου όπως πληροφορούμαι καύσωνος αλλά και μεταβαίνοντας σε μία χώρα που ήδη ευρίσκεται εν μέσω υψηλοτάτων θερμοκρασιών, Ιταλία – να υποθέσω ότι ένα είναι σίγουρο το οποίο και (θα πρέπει να) σημειώθηκε: η παράδοση των κλειδιών του σπιτιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη στον πρώην Γάλλο Πρόεδρο προκειμένου να τον απαλλάξει από το άγχος διαμονής. Ποτέ δεν έκρυψε ο κύριος Sarkozy πατώντας το πόδι του στην Αθήνα την λαχτάρα του να κάνει και ένα tour στο Αιγαίο. Γι αυτό τουλάχιστον είμαστε σίγουροι.

SHARE
RELATED POSTS
Ουδέν νεότερο: Κυβερνητική απάθεια, του Πάνου Μπιτσαξή
24-2-2017: ο Πάνος Μπιτσαξής σχολιάζει tweet-άροντας
Τρίτη και 13: “Θα κάτσω σπίτι, θ’αράξω σπίτι….”, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.