Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Απούσα η ταμπακιέρα…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Από την ώρα που άρχισε χθες η καταμέτρηση των ψήφων ως αργά, που είχε πλέον διαμορφωθεί η καθαρή εικόνα της ήττας του κυβερνώντος κόμματος, άλλαζα διαρκώς τα κανάλια αναζητώντας κάποιον –ή κάποια- προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα απαριθμούσε κάποιες από τις αιτίες του ναυαγίου του Αλέξη Τσίπρα. Αστόχησα. Άκουσα, για παράδειγμα, τον συνάδελφο Αρβανίτη (άτομο πολύ φιλόδοξο τα τελευταία χρόνια) να χαρακτηρίζει πολύ σοβαρή την διαφορά με το πρώτο κόμμα, θεωρώντας ότι θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες. Φυσικά έριξε τις μπηχτές του στον γνωστό ολιγάρχη του Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «πριμοδότησε» τόσο τη ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό ακούστηκε θεωρητικό, αφού δεν μπορεί να αποδειχτεί.

Γενικά, τι δεν τόλμησαν να αναφέρουν οι διάφοροι «συριζαίοι»; Κάτι για την ταμπακέρα. Αν το είχαν κάνει θα μου ήταν πολύ συμπαθείς. Απέφυγαν να επισημάνουν τις αυτονόητες αιτίες της ανατροπής. Οι οποίες ήταν γνωστές σε ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό εδώ και μπόλικες μέρες. Εννοώ το «μακεδονικό» και την κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων με το απαράδεκτο τρικ του 13ου μισθού! Η Κεντρική Μακεδονία και οι συνταξιούχοι γύρισαν την πλάτη τους στον Αλέξη Τσίπρα (για να μην πω ότι τον τιμώρησαν) και αναρωτιέμαι τι θα κόστισε στους λαλίστατους, κατά τα άλλα,  θαυμαστές του να το αναφέρουν;

Κατά τα άλλα, άκουσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον σύντομο λόγο του από τα γραφεία της Πειραιώς. Όσα είπε ήταν αναμενόμενα (και…εύκολα) μετά την άνετη νίκη του κόμματος της Δεξιάς στις ευρωεκλογές. Η απορία μου ήταν που, ακόμη και χωρίς να απαιτείται να αραδιάσει πολιτικά επιχειρήματα, εντούτοις και αυτή τη φορά είχε μπροστά του χειρόγραφο με σημειώσεις!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Ο πρόσφυγας που παίζει βιολί στα σύνορα Ελλάδας-FYROM!
Ο Joker και τα σκουπίδια του Ψυρρή, του Μάνου Στεφανίδη
llll.png
Ο καλός, ο κακός και ο …Βλάκας, του Nίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.