Πόρτα στην Πολιτική

Απαντήσεις Εδώ και Τώρα, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love
  • 25
    Shares

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της παρολίγον τραγωδίας με την διάσωση κυριολεκτικά στην τελευταία στιγμή 32 προσφύγων και μεταναστών δεν είναι μια μεμονωμένη κακή είδηση.

Έρχεται ως συνέχεια μιας ειδησεογραφίας γεμάτης από καταγγελίες για παράνομα pushbacks -σε λογική Σαλβίνι- που ουδείς έχει διαψεύσει επαρκώς έως τώρα, αλλά και της παραφιλολογίας περί μιας ομιχλώδους «ρήτρας εξαίρεσης» για το προσφυγικό που ζητεί η Ελλάδα, ρήτρας εξαίρεσης από το Διεθνές Δίκαιο, ως φαίνεται.

Η δημοσίευση ανάλογων ειδήσεων όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια ακόμη επικοινωνιακή «μπαταριά» και δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέχεια: Ή το Λιμενικό θα προβεί το ταχύτερο δυνατό σε κατηγορηματική και τεκμηριωμένη διάψευση διευκρινίζοντας τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και το ρόλο που έπαιξε ή δεν έπαιξε η FRONTEX, ή θα παρέμβει η Δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα ασκώντας δίωξη για παράλειψη λύτρωσης κινδύνου ζωής (Π.Κ. άρθρο 307).

Αυτό που είναι θεσμικά απαράδεκτο και κοινωνικά δηλητηριώδες είναι να αντιμετωπίζεται μια τέτοια δημοσίευση με σιωπή και αδιαφορία.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 25
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Μιχάλης Παλαιολόγου: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για μεγαλύτερο έργο με την ίδια συνέπεια και περισσότερη γνώση”
Ο πανωλεθρίαμβος, του Πάνου Μπιτσαξή
Παύλος Γερουλάνος: πέντε στόχοι για την Αναγέννηση της Αθήνας – Δίνουμε Πνοή σε κάθε γειτονιά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.