Πόρτα στην Πολιτική

ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου: καλό νέο, αλλά όχι εθνική επιτυχία, του Σταύρου Θεοδωράκη

Spread the love

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν Βουλευτής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Πολιτικής Κίνησης «ΠΟΤΑΜΙ». Προηγούμενα υπήρξε Δημοσιογράφος με εκλεκτές εκπομπές στην τηλεόραση «Πρωταγωνιστές», αρθρογραφώντας στα ΝΕΑ και ιδρύοντας το καινοτόμο site για το 2009 protagon.gr. Σήμερα πρωτοπορεί με το pod.gr και το “π2=Πρόοδος στην Πράξη”.

Αγαπητοί φυσικοί και διαδικτυακοί φίλοι

Ως ενεργός πολίτης με δημόσιο λόγο επιθυμώ να είναι σε γνώση σας πως, έχοντας καλή εικόνα της συμφωνίας για το τμήμα της ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου και των συνεπειών της, θεωρώ ως καλό νέο τη σύναψή της.

Δεν την θεωρώ ως μεγάλη εθνική επιτυχία και δεν συμφωνώ με τους λεονταρισμούς και τις θριαμβολογίες και κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων.

Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, σε αντίθεση με τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο αλλά δεν παράγει δίκαιο και δεν στέλνει το Τουρκολιβυκό σύμφωνο στον «κάλαθο των αχρήστων».

Οι συμφωνίες μεταξύ κρατών δεν παράγουν δίκαιο … αλλοίμονο μας αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Στηρίζω διαχρονικά κάθε προσπάθεια, κάθε Ελληνικής Κυβέρνησης, που επιχειρεί την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονές μας με ειρηνικό τρόπο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Είμαι διαχρονικά απέναντι σε κάθε προσπάθεια οποιουδήποτε να χτίσει πολιτική καριέρα εμπορευόμενος πατριωτισμό.

Στηρίζω κάθε καλά σχεδιασμένη ενέργεια που ενισχύει την αποτρεπτική ισχύ της Χώρας μας αλλά δεν παύω να πιστεύω πως τα μεγάλα όπλα μας είναι η Δημοκρατία μας, οι Θεσμοί μας, ο Πολιτισμός μας, η συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Χρειάζεται να τα προστατεύουμε. Χρειάζεται να τα ενισχύουμε.

Θα χαρώ να έρθει η στιγμή που όλες οι χώρες που βρέχονται από τα ταραγμένα νερά της ανατολικής Μεσογείου, θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι, θα οριοθετήσουν από κοινού τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και θα την μετατρέψουν σε θάλασσα ειρήνης, προόδου και ανάπτυξης.

Θα χαρώ περισσότερο αν αυτό γίνει με πρωτοβουλία της Ελλάδας, διαθέτει όσα χρειάζονται, αποτρεπτική ισχύ, Δημοκρατία, Θεσμούς, Πολιτισμό, Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Με πρωτοβουλία μας λοιπόν … το μπορούμε.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το μεγαλείο της Λαγάνας, του Νίκου Σταθόπουλου
“Ιππότες” της Νέας Αντεπίθεσης, του Γιάννη Πανούση
«Άκης, Α.Ε.», του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.