Πρόσωπα - Αφιερώματα

Αν μιλούσε ο Ποταμιάνος…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Πενηνταπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την επιτυχημένη προσπάθεια του Κωνσταντίνου –νεαρού βασιλιά, καθοδηγούμενου από την μητέρα του Φρειδερίκη- να εξαναγκάσει τον νόμιμο πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου σε παραίτηση. Αλλά, και να (δι)ορίσει ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ  κυβέρνηση με επικεφαλής τον…ποιητή  Αθανασιάδη-Νόβα και τους λοιπούς αποστάτες, οι οποίοι στην ουσία διέλυσαν την Ένωση Κέντρου. Ήταν η αρχή μιας πολιτικά βρώμικης περιόδου 22 μηνών που θα οδηγούσε στην δικτατορία των συνταγματαρχών και την χώρα στον γύψο!

Την αποστασία στήριξαν κύκλοι του στέμματος αλλά και η θεωρούμενη ως δημοκρατική, εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα. Για το παρασκήνιο εκείνων των περίεργων (και αμαρτωλών…) ημερών ελάχιστα γνωρίζουμε, αφού οι πρωταγωνιστές ή έχουν αποβιώσει χωρίς να αναφέρουν την αλήθεια, ή δεν αποφάσισαν ποτέ να «μιλήσουν». Ωστόσο, ένας μη πολιτικός, αλλά νεαρός –τότε- εφοπλιστής, βρίσκεται στην ζωή και είχε ακουστεί πριν από καιρό ότι σκεφτόταν  να προβεί σε αποκαλύψεις, χωρίς να το έχει κάνει ως τώρα.

Κι’ εδώ που τα λέμε, αν αποφασίσει να μιλήσει ο άλλοτε πανίσχυρος ηγέτης της ελληνικής ακτοπλοΐας και αργότερα κρουαζιέρας Ανδρέας Ποταμιάνος, θα είχε μεγάλο, πολύ μεγάλο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ενδιαφέρον, αφού στο σπίτι του είχαν προκύψει κάποιες από ις πιο σημαντικές συναντήσεις εκείνης της συνωμοσίας σε βάρος του Γέρου της Δημοκρατίας.

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
H δικαίωση του πρώην υφυπουργού των Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη
Για την αγιάτρευτη μελαγχολία της, του Μάνου Στεφανίδη
Ζωγραφίζοντας τον Απόντα, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.