Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αναμενόμενη η βία, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Το ότι όσο πλησιάζουν τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα προς τη λήξη τους θα αυξάνεται ο κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων είναι παραδοσιακά ένας πολύ επικίνδυνος κανόνας, τον οποίο είναι ανίκανοι να αναχαιτίσουν (και πολύ περισσότερο να προβλέψουν) οι έχοντες την ευθύνη των σπορ στη χώρα.

Στην τρέχουσα περίοδο έτυχε να έχει την ευθύνη ο υφυπουργός Βασιλειάδης, ένας άνθρωπος σχεδόν πάντα με το χαμόγελο (προφανώς για να κρύβει τον φόβο του…) όταν προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στο αμαρτωλό ποδόσφαιρο. Επικαλείται το τελευταίο νομοσχέδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού η ζημιά έχει ήδη γίνει από την ημέρα που κάποιοι «μάγειροι» στο γραφείο της ΕΠΟ κατάρτισαν τους ομίλους της λεγόμενης Γ’ Εθνικής.

Δηλαδή του πιο περίεργου τουρνουά, με επιλογές που «φώναζαν» υπέρ της εύνοιας συγκεκριμένων ομάδων. Για παράδειγμα: Όποιος πρόεδρος ΕΠΣ διατηρεί καλές σχέσεις με την Ομοσπονδία ευνοείται. Έχω κατά νου τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ο οποίος κατάφερε να πείσει την ΕΠΟ ότι οι ομάδες της Ρόδου πρέπει να ενταχτούν σε όμιλο με τις ομάδες του Νομού Ηλείας (και όχι της Κρήτης ή των Κυκλάδων). Αυτόματα, οι πονηροί του συστήματος κατάλαβαν ότι θα ευνοηθεί μια ομάδα της Ρόδου (η οποία ήδη κάνει περίπατο ανόδου). Το ίδιο συνέβη στον δέκατο όμιλο, όπου οι ομάδες του Πειραιά μπήκαν σε όμιλο με το πλήθος των ομάδων από την Κρήτη!

Η παγίδα στήθηκε αριστοτεχνικά για τον Εθνικό κυρίως, ο οποίος έχασε στο νησί όλα τα παιχνίδια. Με δεδομένη τη σαφή κόντρα μεταξύ Εθνικού-Ιωνικού-Προοδευτικής (χάθηκε πλήθος βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια), φαβορί για την άνοδο είναι πλέον ο ΟΦ Ιεράπετρας! Τα ίδια και χειρότερα στον όμιλο όπου εντάχτηκε η Καλαμάτα. Ενώ θα έπρεπε να συγκροτήσει όμιλο αποκλειστικά με τις ομάδες της Πελοποννήσου, η ΕΠΟ έβαλε στο κόλπο και δύο κλαμπ από το… υπόλοιπο Αττικής. Δηλαδή τις ισχυρές Μάνδρα και Ασπρόπυργο (που λογικά η θέση τους είναι στον όμιλο του Πειραιά και των νησιών των Κυκλάδων). Δυστυχώς, τον καρπό αυτής της αδικίας τον βλέπει μπροστά της τώρα η ηγεσία του ποδοσφαίρου: Επεισόδια, λέει συνέβησαν στο γήπεδο του Ασπροπύργου, επειδή η τοπική ομάδα διέλυσε την Καλαμάτα και οι οπαδοί της ηττημένης (που δεν θα ‘πρεπε να είχαν πρόσβαση στο γήπεδο αυτό) δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια.

Νομίζω πως αυτουργός αυτών των επεισοδίων (και όσων που πιθανώς θα ακολουθήσουν) είναι η ΕΠΟ και το…αυτοδιοίκητό της, το οποίο τρέμουν οι εκάστοτε υπουργοί. Τι άλλο;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σκίτσα εξ Αμερικής 4ο, του Γιώργου Σαράφογλου
Όταν πέφτεις από τα σύννεφα, του Κωστή Α. Μακρή
Ξανά στο ανάκλιντρο της πραγματικότητας, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.