Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Αναβαθμίζεται ο δημοτικός φωτισμός στη Μεσαιωνική Πόλη και το  Μανδράκι 

Spread the love

Στη συντήρηση και αναβάθμιση του δικτύου  δημοτικού φωτισμού της Μεσαιωνικής πόλης, στοχεύει η σύμβαση έργου συνολικού προϋπολογισμού 50,000 ευρώ, που υπέγραψε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018,  ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, με την ανάδοχο εταιρία Σταμάτης Λινάρδος και ΣΙΑ ΕΕ». Το έργο έχει  τίτλο «Συντήρηση και αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στη Μεσαιωνική πόλη» και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, καθαιρέσεις των παλαιών φωτιστικών σημείων, κατασκευή νέων, αντικατάσταση φθαρμένων καλωδίων  και αντικατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων. Η  χρηματοδότηση  γίνεται από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου. 

   Αναλυτικότερα το έργο προβλέπει τις ακόλουθες εργασίες:   

α) Συντήρηση τμημάτων του  δικτύου δημοτικού φωτισμού στα όρια της Μεσαιωνικής Πόλης

β)  Συντήρηση των επιτοίχιων  φωτιστικών σωμάτων

γ)   Κατασκευή νέων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση τους

δ)  Αποξήλωση και αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων, στα ακόλουθα σημεία: Οδός Σωκράτους, Πάρκο Αλχαδέφ, Πάρκο Παπάγου,Πάρκο Αγίας Παρασκευής,  οδός  Απολλωνίων, πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, οδός  Γαβαλά και Ταυρίσκου, Πλατεία Πεισιρόδου (Αγ. Παντελεήμονας),Πλατεία Αργυροκάστρου.

Στις 3 Μαρτίου 2018,   δημοσιεύτηκε η διακήρυξη ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση φωτισμού στην οδό 7ης Μαρτίου στο τμήμα από την Τράπεζα Ελλάδος έως το Εθνικό Θέατρο» και στις 22 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη ανάδειξη ανάδοχου εργολάβου. Ο συνολικός προϋπολογισμός  του έργου ανέρχεται στο ποσό των   100,000 ευρώ και η χρηματοδότης γίνεται  από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Αναλυτικότερα η τεχνική μελέτη  του έργου προβλέπει:

α) Την αντικατάσταση όλων των παλαιών φωτιστικών κορυφής και την τοποθέτηση λαμπτήρων τύπου led μεγαλύτερης απόδοσης, σε όλο το μήκος της οδού 7ης Μαρτίου.

β)Τη συντήρηση των εφτά (7) Ιταλικών τσιμεντοιστών και την τοποθέτηση προβολέων led.

γ)Την αντικατάσταση των προβολέων με νέους τύπου led, στα κτήρια Δημαρχείου και Περιφέρειας.

δ)Την τοποθέτηση νέων προβολέων τύπου led της πλάγιας όψης και φωτισμού ανάδειξης της πρόσοψης, του κτιρίου της Ιεράς Μητρόπολης.

ε)Την τοποθέτηση ιστού με τρία φωτιστικά σώματα βραχίονα στην νησίδα, έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

στ)Την αποκατάσταση του φωτισμού στο σιντριβάνι στην πλατεία της Ιεράς Μητρόπολης

Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση του φωτισμού τόσο  στην ποιότητα, όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού ο νέος φωτισμός θα έχει μικρότερη ισχύ κατανάλωσης. Τέλος οι παραπάνω παρεμβάσεις αναμένεται βελτιώσουν αισθητικά την εν λόγω περιοχή και θα αναδείξουν τα ιστορικά κτίρια.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου

SHARE
RELATED POSTS
Σεβασμός. Με γαλάζια διαγράμμιση ο δήμος Ρόδου προστατεύει τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ – Την ευθύνη πια έχουν οι πολίτες
Η “θλιβερή πρωτιά” της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου!, του Χαράλαμπου Κόκκινου
Στρατολογική Υπηρεσία Νοτίου Αιγαίου-Ανακοίνωση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.