Πόρτα στην Πολιτική

Ανίκανοι κι επικίνδυνοι, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love
  • 158
    Shares

Φωτό άρθρου: ΣΚΑΙ

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστα Αρβανίτη με αφορμή τα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Την ώρα που οι ακροδεξιές θέσεις και οι διαχειριστικές αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη βάζουν φωτιά στη Λέσβο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά με ένα ακόμη «κυνήγι μαγισσών» για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα για την εκρηκτική κατάσταση δεν φταίνε οι κυβερνητικές παλινωδίες επτά μηνών, οι έξι αλλαγές υπευθύνων για το προσφυγικό και τα συνεχή ανερμάτιστα πίσω-μπρος, αλλά οι -συνήθεις ύποπτοι- ΜΚΟ και στο βάθος… ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση παρά την οικουμενικών διαστάσεων κατακραυγή στα σχέδια ανάπτυξης πλωτών φραγμάτων επανέρχεται και επιμένει στη δοκιμαστική εφαρμογή ενός σχεδίου που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς, προκαλώντας από θυμηδία μέχρι οργή.

Αν θέλει να βρει ενόχους για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν στη Λέσβο κάτοικοι και μετανάστες η κυβέρνηση να κοιτάξει στον καθρέφτη.

Να παραδεχτεί και να εγκαταλείψει αμέσως τις ακροδεξιές ιδεοληψίες περί δήθεν αποτροπής που σε συνδυασμό με την απόλυτη διαχειριστική ανικανότητα οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Να επιταχύνει τις διαδικασίες αποσυμφόρησης σε όλα τα νησιά αλλά και να σταματήσει την εγκατάλειψη της Μόριας με την αποψίλωσή της από εργαζόμενους.

Και πάνω απ’ όλα να σταματήσει να ρίχνει με εμπρηστικές κορώνες και δήθεν αποτρεπτικά μέσα λάδι στη φωτιά που η ίδια άναψε.

Βρυξέλλες – 4 Φεβρουαρίου 2020

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 158
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Για το φαίνεσθαι, του Νίκου Βασιλειάδη
Η επικίνδυνη ελαφρότητα της τηλεοπτικής μας Δημοκρατίας, του Γιάννη Σιδέρη
Ποιος είπε ότι ο Άι Βασίλης δεν υπάρχει;…* (Who said Santa Clause don’t exist)…*, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.