Πόρτα στην Πολιτική

Ανίκανοι κι επικίνδυνοι, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Φωτό άρθρου: ΣΚΑΙ

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων) & αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL, Κώστα Αρβανίτη με αφορμή τα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Την ώρα που οι ακροδεξιές θέσεις και οι διαχειριστικές αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη βάζουν φωτιά στη Λέσβο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά με ένα ακόμη «κυνήγι μαγισσών» για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα για την εκρηκτική κατάσταση δεν φταίνε οι κυβερνητικές παλινωδίες επτά μηνών, οι έξι αλλαγές υπευθύνων για το προσφυγικό και τα συνεχή ανερμάτιστα πίσω-μπρος, αλλά οι -συνήθεις ύποπτοι- ΜΚΟ και στο βάθος… ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση παρά την οικουμενικών διαστάσεων κατακραυγή στα σχέδια ανάπτυξης πλωτών φραγμάτων επανέρχεται και επιμένει στη δοκιμαστική εφαρμογή ενός σχεδίου που εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς, προκαλώντας από θυμηδία μέχρι οργή.

Αν θέλει να βρει ενόχους για την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν στη Λέσβο κάτοικοι και μετανάστες η κυβέρνηση να κοιτάξει στον καθρέφτη.

Να παραδεχτεί και να εγκαταλείψει αμέσως τις ακροδεξιές ιδεοληψίες περί δήθεν αποτροπής που σε συνδυασμό με την απόλυτη διαχειριστική ανικανότητα οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Να επιταχύνει τις διαδικασίες αποσυμφόρησης σε όλα τα νησιά αλλά και να σταματήσει την εγκατάλειψη της Μόριας με την αποψίλωσή της από εργαζόμενους.

Και πάνω απ’ όλα να σταματήσει να ρίχνει με εμπρηστικές κορώνες και δήθεν αποτρεπτικά μέσα λάδι στη φωτιά που η ίδια άναψε.

Βρυξέλλες – 4 Φεβρουαρίου 2020

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Και πάλι στο προσκήνιο η καταραμένη ατιμωρησία, του Γιώργου Αρκουλή
Κ. Αρβανίτης – Κοινή συνέντευξη με τη Maria Roselli, τη δημοσιογράφο πίσω από το ντοκιμαντέρ για τη Novartis
Savoir Vivre και οι γερασμένοι, του Άρη Μαραγκόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.