Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Αμάν πια με τις μάσκες, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love
  • 9
    Shares

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Καταντάει πλέον κουραστική (επιεικής η λέξη)  η φιλολογία σχετικά με τις μάσκες και τον καθημερινό ποταμό οδηγιών από τους αρμόδιους. Παρακολουθώντας στο χθεσινό δελτίο των ειδήσεων του ΑΝΤ1 τα ατέλειωτα  ρεπορτάζ πάνω στο εν λόγω ζήτημα, ειλικρινά μπερδεύτηκα πολύ, κάπου άρχισα να θυμώνω, αλλά ευτυχώς που υπήρχε και σχετικός χαβαλές, αφού στο πρόγραμμα είχε προστεθεί ανταπόκριση από την Γερμανία, όπου ομογενής Έλληνας εστιάτορας, κάθισε ο χριστιανός και έραψε για την εκλεκτή πελατεία του υφασμάτινες μάσκες μ ε  φ ε ρ μ ο υ ά ρ. Δήλωσε, μάλιστα στην κυρία Μπιζόγλη: «Θα κατεβάζει ο πελάτης το φερμουάρ (σ.σ. με το συμπάθιο…), θα απολαμβάνει τη μπριζόλα του και ακολούθως θα κλείνει και πάλι τη μάσκα». Έτσι απλά!

Ωστόσο, δεν είναι για γέλια η άποψη (κυβερνητικού) στελέχους πως δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας στα σχολεία, που από σήμερα επαναλειτουργούν ανά την επικράτεια. Για τον κίνδυνο που καραδοκεί έτσι κι’ αλλιώς διατυπώθηκαν μόνο ευχολόγια. Κατά τα άλλα, η τιμή της μάσκας (αν βρει ο ενδιαφερόμενος σε φαρμακείο) σύμφωνα με την (ανεπίσημη;) διατίμηση που έχει ανακοινωθεί, θα κοστίζει όσο δύο φραντζόλες ψωμί. Νομίζω ότι για μια πτωχή οικογένεια τεσσάρων ατόμων αυτό σημαίνει κάτι…

ΥΓ: Και ξεχάστε εκείνον τον υπουργό ο οποίος «τα ξέρει όλα» να υποστηρίζει πως «Πουθενά οι μάσκες δεν είναι δωρεάν». Δηλαδή  προσφέρονται στον πληθυσμό από την κυβέρνηση…Με το που το είπε, χόρτασε ‘τρολ’ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ας πρόσεχε!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  • 9
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Καλύτερος Άνθρωπος…, του Κωστή Α.Μακρή
Από ποια ηλικία και πάνω είναι κατάλληλη η πραγματικότητα των ανθρώπων;, του Κωστή Α.Μακρή
Το βλέμμα της Φωφώς, του Γιάννη Στουραΐτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.