Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Αλήθειες που πονάνε! (Truths that hurt!), του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

«Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στην πατρίδα από εδώ στην Νέα Υόρκη σαν κάποιος που έχει διαδηλώσει από εδώ μέχρι την Ουάσινγκτον με άστοχα και κουτά συνθήματα όπως το «Macedonia is Greek” και μπορώ να σας πω ότι αυτή η συμφωνία με βρίσκει σύμφωνο.
Το έχω πει και στο παρελθόν ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Ελλάδα δεν έχει πολιτικούς με @¥#$@! Οπότε πορεύεται με δευτεροκλασάτους. Ας είναι.
Προσωπικά τα τελευταία χρόνια δεν συστρατεύομαι πίσω από κανένα πολιτικό πρόσωπο. Όμως συμπαθώ λίγους μεταξύ των οποίων τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν τόσο -σαν τους άλλους -το πολιτικό κόστος και βάζουν το συμφέρον της χώρας υπεράνω. Για του λόγου το αληθές δείτε πού βρίσκονται πολιτικά.
Ας έρθουμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. Κάποιος παλιά είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ καλύπτει έναν πολιτικό χώρο- κέντρο/κεντροαριστερό- όπου μπορεί να εκλέγεται συνέχεια και στο διηνεκές χωρίς αντίπαλο.
Σήμερα αυτόν τον χώρο προσπαθεί να οικειοποιηθεί -και σε μεγάλο βαθμό να τα καταφέρνει -ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο αφορά στον Τσίπρα είναι ο «καλός διεκπεραιωτής» των Μεγάλων και χωρίς τους «Μεγάλους» δεν κάνουμε χωριό και μπορεί να μπούμε  και σε διαφόρων ειδών περιπέτειες.

Ας μιλήσουμε τώρα για την Συμφωνία.
Άκουσα και διάβασα πολλές απόψεις πάνω στο θέμα αλλά η ομιλία του Τσίπρα στην Βουλή ήταν «όλα τα λεφτά»! «Άδειασε» την αντιπολίτευση και τα δήθεν επιχειρήματα της με σωστές ιστορικές αναδρομές, πολλές αλήθειες και τον ρόλο που έπαιξαν ή δεν έπαιξαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν.

Υπάρχει κριτική από πολλούς στο ότι δεν ζητήθηκε η σύμπραξη της αντιπολίτευσης σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα. Εν μέρη έχουν δίκιο, αλλά στην τελική η συμφωνία είναι καλή και ποτέ τα δυο κόμματα εξουσίας -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-δεν διαπραγματεύθηκαν κάτι καλλίτερο όταν είχαν την εξουσία. Και ποιος ξέρει τι προσκόμματα μπορεί να έθεταν στο όλο εγχείρημα με κίνδυνο να το εκτροχιάσουν.

Η στάση τους σήμερα είναι όχι μόνο μίζερη αλλά και εθνικά επιζήμια η οποία διχάζει τον λαό χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Όσο για εμάς τους πολίτες το μόνο που θα πω είναι ότι έχουμε τις εξουσίες που μας αξίζουν!…Δυστυχώς!»

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πεντ’έξι: ο δεσμευτικός συμβολισμός του Κλειδιού της Ρόδου στον Πρωθυπουργό και τα επιπόλαια στελέχη της Ν.Δ., της Τζίνας Δαβιλά
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;, του Νίκου Βασιλειάδη
Κωστής Παλαμάς, γιατί η Ποίηση τα έχει όλα πει. Πέθανε σαν σήμερα το 1943

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.