Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ακόμα δυο οχήματα ανακύκλωσης από τον Δήμο Ρόδου για την Μ.Πόλη, τη Λίνδο και τις παραδοσιακές γειτονιές

Spread the love
Ο Δήμος Ρόδου εντάσσει στο δίκτυο της ανακύκλωσης τη Μεσαιωνική Πόλη, τη Λίνδο και τις παλιές παραδοσιακές γειτονιές της πόλης.

Παρέλαβε σήμερα τα δύο νέα ειδικά σχεδιασμένα για τις περιοχές απορριμματοφόρα
Τα δύο νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, για την εξυπηρέτηση της αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών των περιοχών Μεσαιωνικής Πόλης και Λίνδου, παρέλαβε σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου, παρουσία του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Παλαιολόγου και του εκπροσώπου της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ. ΑΕ) κ. Χρήστου Μακρίδη.
Πρόκειται για δύο νέα ειδικής κατασκευής οχήματα, βασισμένα στις προδιαγραφές και τις αναγκαιότητες της Μεσαιωνικής Πόλης και της Λίνδου, συνολικής αξίας 131.000 ευρώ. Τα οχήματα εντάχθηκαν στο στόλο του Δήμου Ρόδου, αποκτήθηκαν μέσω δωρεάς από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης και αναμένεται να συμβάλουν στην ανάπτυξη του δικτύου ανακύκλωσης στις δύο αυτές περιοχές, όπως και στις παλιές παραδοσιακές γειτονιές της πόλης που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν, λόγω του ακατάλληλου όγκου των οχημάτων που διαθέτει η υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος κατά τη διαδικασία παραλαβής παράδοσης , ευχαρίστησε στο πρόσωπο του εκπροσώπου της Ε.Α. κ Μακρίδη το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας και τους εκπροσώπους των δύο κατασκευαστικών εταιριών, για την ειδική κατασκευή των οχημάτων, βασισμένες στις αναγκαιότητες των περιοχών της Ρόδου.

«Είναι η μοναδική περίπτωση Δήμου στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά «που εταιρίες κατασκευάζουν ειδικά οχήματα βασισμένα στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών του» και συμπλήρωσε. Είναι η συνέχεια του σχεδιασμού που ξεκίνησε η παρούσα δημοτική αρχή με τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Ήταν ένα στοίχημα που κερδήθηκε . Ο δήμος Ρόδου, σήμερα έχει στη διάθεση του έξι αυτοκίνητα, 1800 μπλε κάδους ανακύκλωσης και άμεσα θα προμηθευτεί 400 νέους κάδους για να αναπτύξει το δίκτυο του και σε αυτές τις περιοχές». Στον επίλογο του ο Δήμαρχος Ρόδου τόνισε. «Θα συνεχίσουμε παρουσιάζοντας έργο, περισσότερα νέα αυτοκίνητα και κάδους ανακύκλωσης. Δεν είναι για εμάς, είναι για την κοινωνία της Ρόδου, είναι για τους επισκέπτες της, είναι για την προστασία του περιβάλλοντος». Ο κ. Χατζηδιάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους του Τύπου και τη μέγιστη συμβολή τους στην προώθηση της καμπάνιας και την αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών.
Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μιχάλης Παλαιολόγος. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η εισροή ανακυκλώσιμων υλικών το πρώτο διάστημα λειτουργία του ΚΔΑΥ, ανέρχονταν στους 3 έως 5 τόνους ημερησίως και σήμερα που ολοκληρώνεται ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του η εισροή διακυμαίνεται από 21 έως 22 τόνους ημερησίως. Αυτή η δυναμική της ανακύκλωσης είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής, των υπηρεσιακών παραγόντων και των συνεργατών μας. Δε σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε και θα αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η Ρόδος έχει δυνατότητες να στηρίξει το περιβάλλον και την ανακύκλωση».

Ο κ. Μακρίδης στις δηλώσεις του συνεχάρη το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της Ανακύκλωσης. Χαρακτήρισε ορατά τα αποτελέσματα και τόνισε ότι «Εταιρία Ανακύκλωσης θα είναι πάντα αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου, για να έχουμε τα απαιτούμενα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος».

SHARE
RELATED POSTS
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Εθνικό Θέατρο και το Δημαρχιακό Μέγαρο από τον Δήμο Ρόδου
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: “Ο πολίτης δικαιούται να γνωρίζει, να συνδιαμορφώνει, ούτε ένα ευρώ στο άγνωστο και στην σπατάλη”-Ιδρυτική Διακύρυξη
25158455_10155384170038732_7306453415982381457_n.jpg
Σάββατο 16/12 στις 11 πμ η εξόδιος ακολουθία του 20χρόνου Νίκου Χατζηνικολάου – Τι ζητά η οικογένεια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.