Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Αγρίεψε ο δήμαρχος…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Και ξαφνικά, εκεί όπου οι θεριακλήδες δεν το περίμεναν, ιδού ο δημοφιλής δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έτοιμος να ξιφουλκήσει με το απαράδεκτο και παρατεταμένο (αν και εκτός νόμου…) κάπνισμα στα μαγαζιά, εστίασης, μπαρ κλπ. Μάλιστα, με δήλωσή του, επισήμανε πως «μετά το Πάσχα η δημοτική αστυνομία θα κάνει αυστηρούς ελέγχους και θα κόβει πρόστιμα». Το γιατί όχι από σήμερα αλλά μετά το Πάσχα, προφανώς αποτελεί περίοδο χάριτος προς τους καπνιστές… Σωστός είναι ο δήμαρχος, μόνο που αργά θυμήθηκε το πρόβλημα, ελάχιστες εβδομάδες πριν εκπνεύσει η θητεία του ως πρώτος πολίτης της πόλης.

Θα είχε πλάκα (και εξαιρετικό ενδιαφέρον) να  ακολουθούσαν το θάρρος του Μπουτάρη σήμερα και άλλοι δήμαρχοι, αλλά και  εκείνοι οι οποίοι θα θέσουν υποψηφιότητα και με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι φαβορί να κερδίσουν τους Δήμους (Μπακογιάννης, Μαρινάκης κλπ.) Και να το έχουν στο μυαλό τους, αποκλείεται να το ανακοινώσουν διότι –μην ξεχνάμε- στις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις που πλησιάζουν, θα ψηφίσουν και τα οι…τσιμινιέρες. Και είναι λογικό, όταν παλιά ψήφιζαν «|και τα δέντρα»…

Το ότι η νομοθετημένη απαγόρευση για την απαγόρευση του καπνίσματος απέτυχε παταγωδώς  στην Ελλάδα, οφείλεται στο γεγονός ότι ουδείς καπνιστής πίστεψε πως θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν ανοίξει το πακέτο του (ή στρίψει με τα δάχτυλα το βαρύ χαρμάνι του) σε ένα πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ (λέμε τώρα), ή στο γειτονικό  σουβλατζίδικο,  όπου τα ρούχα κινδυνεύουν να ποτίσουν τόσο από την τσίκνα της ψησταριάς όσο και τον καπνό του…διπλανού θεριακλή.

ΥΓ: Με την ευκαιρία: μη ρωτάτε μανιώδη καπνιστή γιατί συνεχίζει να καπνίζει. Αν πέσετε σε καλοντυμένο με πούρο στα δάχτυλα, το πιθανότερο είναι να σας πει «Καπνίζω για να πάνε τα φαρμάκια κάτω». Πέραν τούτου, τουμπεκί!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Καλή σου μέρα, Χαυγίτη μου, του Κωστή Α. Μακρή
Kostis A. Makris
Καλά Χριστούγεννα 2017, του Κωστή Α. Μακρή
Διαίρει και Βασίλευε! Περνάει η «Περιούσια Βάση»!- Divide and Conquer! Let the “Chosen Base” pass!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.