Αθλητικά/Αθλητισμό

Ίσως μυρίζει διαπλοκή…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

                                   

Μετά από ζυμώσεις -επί ζυμώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αλλά και ενεργοποίηση των «παπαγάλων» οι οποίοι έπαιξαν… τον ρόλο του κράχτη, η «χρυσή μπάλα» του γαλλικού εντύπου «Φρανς Φούτμπολ», δόθηκε για 7η φορά (!!) στον 34χρονο (και  έτοιμο να κάψει λάδια) Αργεντινό μεσοκυνηγό Λιονέλ Μέσι.

Αυτή τη φορά, η διεθνής κατακραυγή και τα πικρά σχόλια σε βάρος του γαλλικού περιοδικού ήταν τόσο ισχυρά, που κατά την γνώμη μου μείωσαν αρκετά το κύρος του. Ξέρετε γιατί; Διότι η απόφαση να δοθεί για έβδομη φορά το τρόπαιο στον Μέσι, ίσως σημαίνει  πλήρης υποταγή (του περιοδικού) στους  πανίσχυρους χορηγούς του διάσημου ποδοσφαιριστή (με άλλα λόγια η ιστορία μυρίζει διαπλοκή και συμφέροντα) αλλά και γερό φτύσιμο σε εκείνον ο οποίος πραγματικά το άξιζε, δηλαδή τον σέντερ φορ της Μπάγερν Μονάχου και αρχηγό της Εθνικής Πολωνίας Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Βέβαια, ο Πολωνός στράϊκερ δεν είχε καμία τύχη, ίσως   επειδή γεννήθηκε…Πολωνός, δηλαδή μη εμπορικός ποδοσφαιριστής. Όσο για την δήλωση του Μέσι με το τρόπαιο στα χέρια; Είπε μεταξύ άλλων πως ήταν όνειρό του να κερδίσει και αυτό το βραβείο. Λες και ο άτυχος Λεβαντόφσκι με την καταπληκτική χρονιά και τον αριθμό ρεκόρ σκοραρίσματος σε γερμανικό πρωτάθλημα, τσάμπιονς λιγκ και εθνική ομάδα, δεν είχε όνειρα για τον ίδιο θεσμό…

Η περίπτωση της άρνησης των Γάλλων να επιλέξουν τον Πολωνό, πέραν της υποψίας «ρατσισμού», θυμίζει εκείνο το παλαιό ανέκδοτο σε μια επίσημη δεξίωση στην γαλλική πρωτεύουσα. Κάποιες κυρίες της λεγόμενης υψηλής κοινωνίας του Παρισιού, παρακολουθούν τους νεαρούς οι οποίοι βρίσκονται στον χώρο, με έναν να ξεχωρίζει για το παράστημα και την γοητεία του. Η μία από τις Αντουανέτες  φαίνεται να τον θαυμάζει πολύ και να δείχνει ενδιαφέρον,  οπότε ρωτάει τις φίλες της αν τον γνωρίζουν. Η απάντηση ήρθε από την «ενημερωμένη» της συντροφιάς η οποία έδωσε το στίγμα τού νεαρού:

«Είναι ο ακόλουθος Τύπου της πρεσβείας της Τσεχοσλοβακίας».

Οπότε ακολούθησε το εξής ανατριχιαστικό σχόλιο:

«Τι κρίμα, τόσο ωραίος νέος να είναι από την ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΛΑΚΕΙΑ».

Αυτά. Και πιστεύω ότι η Ιστορία μελλοντικά, θα τιμωρήσει τον αθλοθέτη. 

SHARE
RELATED POSTS
Ο Βέλλιος ξεχωρίζει και μπράβο του!, του Γιώργου Αρκουλή
‘Ηττα ντροπής στο Νιουκάστλ, του Γιώργου Αρκουλή
Επιστροφή στους δασκάλους…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.