Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Έργο σε τροχιά…, του Γιώργου Αρκουλή

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ιδού λοιπόν που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχίζει να παράγει   σ ο β α ρ ό    έργο και ας μην έχουμε παράπονα. Να χαιρετίσω πρώτα την προσπάθεια της υπουργού Κεραμέως (της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ βεβαίως βεβαίως)  να αποχαρακτηρίσει την 30ή τρέχοντος από αργία στα σχολεία, για κάποιους λόγους τους οποίους δεν είναι δυνατόν να κατανοηθούν ούτε καν –φοβάμαι- από τους εορτάζοντες δασκάλους.

Ακολούθως, έχουμε την  ανακοίνωση ότι με νόμο θα απαγορευτεί το άναμμα και καύση ξύλων στα τζάκια μας, έτσι όπως εδώ και αιώνες στην πτωχή πλην τίμια χώρα μας λειτουργούμε. Πρέπει, λέει ο αρμόδιος  υπουργός μας, να αναθεωρήσουμε τα δεδομένα και να μεταβάλουμε τα τζάκια μας σε…ενεργειακά, διότι ο καρκίνος καραδοκεί διαφορετικά θα μας ταράξουν στα πρόστιμα… Θα έλεγα πως ίσως ήταν εντιμότερο να μειωθεί η τιμή του πανάκριβου πετρελαίου θέρμανσης, αλλά σιγά μη χάσει τους δασμούς του από τα ευκολότερα κέρδη του το κράτος.

Πάμε παρακάτω: Θα αυξηθούν, λέει, οι τελωνειακοί (!) δασμοί κατά 1000% στις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Κι’ αυτό, διότι οφείλουμε ως χώρα να δείξουμε σεβασμό στο  περιβάλλον και να μειώσουμε τα ρυπογόνα τετράτροχα. Φυσικά πρόκειται για μέγιστη ντροπή, διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ, που συνεχίζει να διατηρεί τον ληστρικό θεσμό του εκτελωνισμού στα αυτοκίνητα.

Ο αγώνας (σε βάρος μας) συνεχίζεται.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μεταθανάτια απονομή δικαιοσύνης, του Δημήτρη Κατσούλα
Το καλύτερο κρεβάτι στη λαύρα του καλοκαιριού και ο κράχτης του τρόμου της νύχτας, του Δημήτρη Κατσούλα
To ευχαριστώ είναι μόνο μια λέξη, της Ματίνας Ράπτη-Μιλήλη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.