Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ένοχο το καλαμπόκι…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Πολύ μπερδεμένος νοιώθω τις τελευταίες ημέρες, αναρωτιέμαι τι πρέπει να κρατήσω και τι να «ξεπεράσω» ως υπερβολή (δηλαδή ‘παραμύθι’) των μίντια. Διαβάζω, αίφνης χθες ότι οι Νιου Γιορκ Τάϊμς (έντυπο κύρους που δεν έχει σχέση με το ‘Μακελειό’) ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ηγετική μορφή στην διαχείριση της πανδημίας. Σωστά. Από την άλλη, ιδού ο Γιάννης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός των Οικονομικών, αναγγέλλει μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι «το 5ο μνημόνιο έ ρ χ ε τ α ι.

Συνεχίζω με το μπέρδεμα. Άκουσα τον υφυπουργό των σπορ Αυγενακη (χθες στην Μπιζόγλη του ΑΝΤ1) να παρουσιάζει τις απόψεις του για το χαλάρωμα στα του οίκου του κλπ. Πολιτικάντικα τα είπε και βέβαια δεν φώτισε το ομιχλώδες τοπίο κυρίως για το πρωτάθλημα. Είπε: «Κατανοώ την αγωνία του κόσμου…». Άραγε για ποια αγωνία μίλησε; Για το αν θα συνεχιστεί η σούπερ λιγκ με την γελοία διαδικασία των πλέϊ οφ; Αστεία πράγματα, καθότι ο κόσμος αγωνιά για άλλου είδους προτεραιότητες αγαπητέ υπουργέ, με καταγωγή (και εκλογική περιφέρεια…) από την ταραχοποιό –ποδοσφαιρικά- περιοχή του Ηροδότου.

Και επειδή το μπέρδεμα είναι διεθνές, νάτος ο αλλοδαπός  «Χαρδαλιάς», που ανακοίνωσε ότι θ’ ανοίξουν οι κινηματογράφοι στη χώρα του, αλλά δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση (μεταξύ άλλων) το ποπ κορν, διότι κρίνει πολύ πιο χρήσιμη την χρήση μάσκας την ώρα της προβολής. Που σημαίνει πως αφού φτάσαμε στο σημείο να ενοχοποιούμε ακόμη και το…ψημένο καλαμπόκι, και μη χειρότερα!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Όχι στον Τζόκερ…, του Νίκου Βασιλειάδη
Κοινή χρήση του αρχείου ‘Τα ίδια σου τα θέλω’ με εσάς, της Δέσποινας Γρηγοριάδη
Ο Βασιλιάς ξέρει ότι είναι γυμνός, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.