Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ένα ποδόσφαιρο γεμάτο τοξίνες…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ξαναπήρε μπροστά η φάμπρικα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, που σημαίνει ότι ο υφυπουργός των σπορ Γ. Βασιλειάδης έκρουσε πρύμνα μπροστά στις μαγκιές της ΕΠΟ αλλά και στο παρασκήνιο που ενώνει τους ηγέτες όλων των ΠΑΕ (σούπερ λιγκ), όταν νιώθουν ότι απειλούνται τα συμφέροντά τους. Ας πρόσεχε (ο υφυπουργός). Και μέχρι να προκύψει κάτι συνταρακτικό που θα τον υποχρεώσει να εξαπολύσει νέους λεονταρισμούς,  αξίζει να του δείξουμε συμπάθεια για τις γκάφες του, διότι ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ!

Από την άλλη, οι αίθουσες της ποινικής δικαιοσύνης περιμένουν –επιτέλους- κάποιους ‘πρωταγωνιστές’ του ελληνικού ‘κοριόπολις’, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο τουρνουά θα εμφανιστεί φυσιολογικό, ήρεμο και ως ‘αθώα περιστερά’ θ’ αρχίσει να το εμπιστεύεται ο κόσμος. Κατά τον μέγιστο λαογράφο Ηλία Πετρόπουλο, το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου δεν είναι αυτό της πορνείας αλλά η κλοπή. Αρκεί να υπάρχει πάντα προοπτική για τον υποψήφιο παραβάτη, ας πούμε  το βάζο με το μέλι, ώστε να  βάλει μέσα το δάχτυλό του. Το ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, από την ημέρα που μπολιάστηκε με το (πάμε)στοίχημα, σιγά σιγά μετατράπηκε σε αρένα κέρδους για κάποιους από αυτούς που το ελέγχουν, προκειμένου να πλουτίζουν παράνομα και ατιμώρητα! Κι’ αν σπάνια βρεθεί κάποιος στη φυλακή, είναι επειδή η παράδοση της ατιμωρησίας στην Ελλάδα, κρίνει ότι το καταραμένο πολιτικό κόστος που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι ασήμαντο. Ταυτόχρονα, επειδή στην Ελλάδα όταν κάποιος μένει ατιμώρητος, μία, δύο, τρεις φορές, στο τέλος επιβραβεύεται! Για παράδειγμα η φετινή οικονομική αβάντα της κυβέρνησης (μέσω της κρατικής ΕΡΤ)  στις εφτά χρεοκοπημένες ΠΑΕ. Οι οποίες, αντί να μείνουν στο υγιές περιθώριο αδράνειας, οπλίζονται με χρήμα που δεν το κέρδισαν με την αξία τους, ώστε να κάνουν μεταγραφές και ήδη να φιγουράρουν (Αρης) στην κορυφή της βαθμολογικής κλίμακας.

Εν πάση περιπτώσει, κρίνοντας τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, στέκεται κάποιος στη νίκη του Παναθηναϊκού εκτός έδρας, όταν σχεδόν οι πάντες τον θεωρούσαν υπερβολικό αουτσάιντερ και –ταυτόχρονα- οφείλει να χειροκροτήσει το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από μήνες (για να μη πω χρόνια), η ιστορική ομάδα της Αθήνας αγωνίστηκε με οκτώ νεαρούς Έλληνες στο αρχικό σχήμα, ενώ και οι τρεις αλλαγές του ικανού (επίσης Έλληνα) προπονητή Γ. Δώνη έδωσαν ευκαιρίες σε τρία ακόμη δικά μας άγνωστα παιδιά να πάρουν το βάπτισμα του πυρός στην μεγάλη κατηγορία. Μπορεί το γκολ να το πέτυχε κάποιος Μπουζούκης, όμως τον προτιμώ από κάποιον ‘Καλοπεράσοβιτς’! Η περυσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ πέρασε με τυπική διαδικασία το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ οι άλλοι δύο μαχητές στην Ευρώπη ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αν και υποδέχτηκαν σαφέστατα υποδεέστερους αντιπάλους, μάλλον δυσαρέστησαν το κοινό τους. Δυσαρέσκεια η οποία θα πάρει μορφή σοβαρού προβλήματος, έτσι και σήμερα ο ΠΑΟΚ με Μπενφίκα και αύριο ο ‘Θρύλος’ με την επικίνδυνη Μπέρνλι στην Αγγλία δεν καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο ώστε να προχωρήσουν στο δρόμο του πεπρωμένου…

ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη και μαζί την επιείκεια των αναγνωστών της στήλης, που θα διαπιστώσουν ότι δεν ασχολούμαι με τις λοιπές ‘δημοκρατικές δυνάμεις’ της σούπερ λιγκ. Ο λόγος προφανής: υπάρχουν μόνο και μόνο για να κερδίζουν παράσημα οι ‘μεγάλοι’ και να γεμίζει με παραδάκι το ταμείο του ΟΠΑΠ. Καλή μπάλα (στα ευρωπαϊκά Κύπελλα…)

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το Ποτάμι έχει 0% υποκρισία, 0% ψέμα και 0% διαφθορά
Apeleuterwnei h kounelooura?, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Διαβάστε τι δηλώνει για το νέο κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.