Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Ένας Συντονιστής για το Μάτι. Θα υπάρξει από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;, του Σταύρου Θεοδωράκη

Spread the love

40 μέρες από την καταστροφή στο Μάτι. Το γκρίζο κυριαρχεί. Οι στέγες χάσκουν. Η αστυνομία φυλάει κουφάρια. Λόφοι από καμένα μπάζα στις γωνιές. Πού και πού μια νοικοκυρά καταβρέχει το μαύρο μήπως και φύγει από την αυλή της.

Τα παιδιά όμως, ορεξάτα πλημμύρισαν αυτό το Σαββατοκύριακο την προβλήτα που είχε στηθεί το beach volley του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου – στη μνήμη του Πάρη που χάθηκε στη φωτιά.

“Να επαναφέρουμε τη ζωή στο χωριό” μου λένε οι διοργανωτές των αγώνων. “Ήρθαν και οι φίλες μου από την Αγία Παρασκευή” συμπληρώνει περήφανα μια πιτσιρίκα. “Να πάψουμε να κλαίμε πάνω από τις στάχτες και να χτίσουμε”, μου λέει ένας φίλος με κόκκινα ακόμη τα μάτια. Έχασε την μάνα του – “μου έδωσαν σε ένα δοχείο τη στάχτη της” – αλλά έχει κουραστεί να κλαίει.

Οι προτάσεις των πολιτών που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων είναι όλες τους λογικές. Μαζί με τον Γιώργο Μαυρωτά κρατάμε σημειώσεις: “Προέχει η υγεία, η ασφάλεια και μετά η αποκατάσταση του οικισμού. Το κράτος δεν διαθέτει τα λεφτά για να έχουν οι εγκαυματίες αποκλειστικές νοσοκόμες. Τελείωσε η δωρεάν σίτιση για τους πυρόπληκτους από το Μάτι στις κατασκηνώσεις του στρατού. Δεν μπορούν να βρουν υλοτόμους για να κόψουν τους καμένους κορμούς. Στον Δήμο Μαραθώνα τίποτε δεν δουλεύει, όλη μέρα καυγαδίζουν. Με τον Δήμο Ραφήνας κάτι γίνεται. Το βράδυ η περιοχή είναι μαύρη, μόνο μαύρη. Ούτε ένα φως δεν έχει μπει ακόμη. Ήρθαν τα φώτα αλλά λείπουν ακόμη κάτι εξαρτήματα. Τη μια μέρα πρέπει να μιλήσουμε με τον Φλαμπουραρη, την άλλη με τον Σπίρτζη. Και μετά με τον Ξανθό ή τον διοικητή της ΔΕΗ… Μαρτύριο”.

Σε αυτό το τελευταίο θέλω να επιμείνω. Η κυβέρνηση πρέπει να ορίσει ΕΝΑΝ γενικό συντονιστή για το Μάτι. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κράτους που θα έχει ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ του απασχόληση το Μάτι.

Το τέρας της γραφειοκρατίας και το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών, δεν μπορεί να βασανίζει άλλο τον τραυματισμένο αυτόν τόπο. Την πρόταση θα την κάνουμε και επισήμως στη Βουλή, αλλά η απόφαση μπορεί να ληφθεί και σήμερα. Ένας άνθρωπος για όλα και όχι άλλες υποσχέσεις από όλους.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» και βουλευτής Θεσσαλονίκη

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.g

Μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά

Γιώργος Μαυρωτάς, Κώστας Μπούφης (Αντιπρόεδρος ΝΟΑΜΑ), Σπύρος Λιβαθηνός (Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού)

Beach volley στην προβλήτα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ματιού (ΝΑΟΜΑ)

 

SHARE
RELATED POSTS
Ατομική και συλλογική ευθύνη, του Δρ Βασιλείου Μαστρογιάννη
Δήλωση του ΥΦΥΠΕΞ Αντώνη Διαματάρη επί τη εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λήμνου
Ώρα να πηγαίνει ο Γ. Βαρουφάκης, του Τάσου Τέλλογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.