Friday, Mar 29, 2024

Ανοιχτή πόρτα

Έμεινα χωρίς νοσηλευτές, θ’αναγκαστώ να κάνω απεργία πείνας, της Κικής Τσακίρη – Το e-mail απόγνωσης στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Spread the love
Έμεινα  χωρίς νοσηλευτές. Θα αναγκαστώ να κάνω απεργία πείνας αν δεν ψηφίσουν την “Άδεια παραμονής σε αλλοδαπούς που φροντίζουν βαρεία ανάπηρους” .

Αποδέκτες: ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ

Είμαι η Τσακίρη Κική από Ρόδο. Ολικά ανάπηρη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής εδώ και οκτώ χρόνια. Έχω την ασθένεια του Hawking . Δεν βρίσκουμε φροντιστές εγώ και οι όμοιοί μου.  Παρακαλώ δείτε σοβαρά το πρόβλημα και ενεργείστε ανάλογα. Με εκτίμηση…

Άδεια εργασίας αυστηρά μόνο σε συνοδούς βαριά ΑΜΕΑ, πιστοποιημένων αναπήρων και δικαίωμα σε αυτούς να φέρνουν νόμιμα νοσοκόμα από εξωτερικό. Ήταν στην σωστή κατεύθυνση η ΚΥΑ 43574/2013, είχε όμως ατέλειες και σωστά καταργήθηκε, αφού από την μία έγινε εμπόριο αδειών παραμονής από ΑΜΕΑ και σε άλλες περιπτώσεις εξαπατήθηκαν τα ΑΜΕΑ από τις εργαζόμενες που πήραν άδεια παραμονής και εγκατάλειψαν μετά τα ΑΜΕΑ. Λοιπόν Άδεια εργασίας αυστηρά μόνο σε συνοδούς αναπήρων και δικαίωμα σε αυτούς να φέρνουν νόμιμα νοσοκόμα από εξωτερικό ως εξής:

  • Να μην έχει δικαίωμα η εργαζόμενη να δουλέψει σε άλλη δουλειά. (Με Ρήτρα, να χάνει Άδεια παραμονής + πρόστιμο 10 000+ απέλαση)
  • Να έχει δικαίωμα η εργαζόμενη να αλλάζει ΑΜΕΑ, όχι όμως να πηγαίνει σε άλλες δουλειές πχ ξενοδοχεία μαγαζιά κτλ.
  • Υποχρεωτικά το ΑΜΕΑ θα δηλώσει την περίπτωση που φύγει η εργαζόμενη. (Με Ρήτρα, Πρόστιμο 10 000 αν δεν το δηλώνει)
  • Ένα μήνα να μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα χωρίς δουλειά, από αλλαγή σε αλλαγή, Αν σε ένα μήνα δεν βρίσκει νέα δουλειά σε άλλο ΑΜΕΑ να φεύγει στην πατρίδα της, διατηρώντας όμως το δικαίωμα να επιστρέψει αν βρεθεί δουλειά σε άλλο ΑΜΕΑ.
  • Τα παραπάνω μόνο για εσωτερικά εργαζόμενες Και ως μία συνοδό ανά ΑΜΕΑ.
  • Να αγοράζει εξ αρχής το δικαίωμα εργασίας σε ΑΜΕΑ προς 1000 η εργαζόμενη- κάθε τρία χρόνια.
  • Να αγοράζει το δικαίωμα της Απασχόλησης αλλοδαπής το ΑΜΕΑ προς 1000 ευρώ- κάθε τρία χρόνια.
  • Να υπάρχει βάση δεδομένων μητρώο ΑΜΕΑ που κάνουν χρήστη του νόμου και Αλλοδαπών του τομέα, με υποχρεωτική ετησία ενημέρωση.
  • Μόνο τραπεζική η πληρωμή της εργαζόμενης- αυτό θα πιστοποιεί την διατήρηση της άδειας παραμονής .
  • Να βάζει το Κράτος Βοήθημα το Μήνα 100 στην πληρωμή- αυτό θα δώσει κίνητρο να μην είναι στην μαύρη εργασία αδήλωτα όλα.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει Θέσπιση ωραρίου στην εργαζόμενη λόγο της φύσης της δουλειάς, όμως άδεια ένα μήνα το χρόνο, είτε όλη μαζί ή διακαιομένη.
  • Με τα παραπάνω θα κερδίσουν το ΑΜΕΑ γιατί θα βγουν από το αδιέξοδο να μην βρίσκουν Βοηθό.
  • Θα κερδίσει η οικογένεια των ΑΜΕΑ, καθώς θα πάνε να δουλεύουν Αδέλφια γυναίκα Κτλ χωρίς να έχουν το πρόβλημα του που θα βρουν μια νοσοκόμα σταθερή για πολύ χρόνο για τον ασθενή τους.
  • Θα κερδίσουν οι σοβαρές αλλοδαπές που πραγματικά θέλουν μια νόμιμη σταθερή δουλειά σε μια οικογένεια που πράγματι έχει ανάγκη.
  • Θα κερδίσει το Κράτος, γιατί θα Εισπράττει φόρους ασφάλεια κτλ. ………………………………. ………..

Δεν Συμφέρει την οικονομία και την χώρα να φεύγουν οι αλλοδαπές από τα σπίτια και να δουλεύουν στα ξενοδοχεία, σε  καφετέριες, σε  φούρνους, σε  νοσοκομεία κτλ για τους εξής λόγους:

  • Παίρνουν τις δουλειές από Έλληνες, με αποτέλεσμα να φεύγουν οι Έλληνες μετά στο εξωτερικό.
  • Ρίχνουν τα μεροκάματο, γιατί οι ξένες δεν έχουν οικογένεια εδώ, μένουν 3-4 μαζί σε ένα σπίτι- δεν ξοδεύουν, δεν έχουν υποχρεώσεις στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δέχονται να δουλεύουν με λιγότερα χρήματα, τα οποία σχεδόν όλα φεύγουν στο εξωτερικό.
  • Δεν συμφέρει την ελληνική οικονομία, γιατί τον χειμώνα οι ξένες φεύγουν στις πατρίδες τους (Γεωργία Βουλγαρία Κτλ), δώρα μισθοί ταμείο ανεργίας όλα φεύγουν στο εξωτερικό.
  • Οι αλλοδαπές που δουλεύουν σε μαγαζιά ξενοδοχεία φούρνους Κτλ μόλις βγουν στην σύνταξη φεύγουν στην πατρίδα τους, οπότε χάνεται και αυτή η ρευστότητα της σύνταξης από την εθνική οικονομία.

Σε τομείς που η κοινωνία έχει ανάγκη να δουλεύουν εξ αρχής νόμιμα οι αλλοδαπές. Σε τομείς όμως που μπορούν να δουλέψουν Ελληνίδες, πρέπει να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας και να περιοριστεί η διαρροή Ελλήνων στο εξωτερικό, ρευστού και συντάξεων Αργότερα.

Άδεια εργασίας, μόνο εκεί που έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία.  Είναι άλλο να δουλεύει στην Μερσεντές στην Γερμανία ένας Αλλοδαπός και να στέλνει τα λεφτά στην πατρίδα του και άλλο να δουλεύει στον φούρνο της γειτονιάς στην Ελλάδα μια αλλοδαπή. Στην πρώτη περίπτωση με τα λεφτά που θα στείλει ο μετανάστης από την Μερσεντές στην Βουλγαρία ο Βούλγαρος πατέρας του μετανάστη θα αγοράσει 5 Γερμανικά Προϊόντα και θα επιστρέψει το ρευστό στην Γερμανία, αντίθετα ο μετανάστης που δουλεύει στον φούρνο της Ελλάδας, όσα χρήματα στήλη έξω αυτά δεν επιστρέφουν γιατί ο φούρνος δεν κάνει εξαγωγές όπως η Μερσεντές.

* Η Κική Τσακίρη είναι οικονομολόγος

και πάσχει από τη Νόσο ALS ή του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση)

16417_10203171159420463_3261188934224471284_n.jpg

SHARE
RELATED POSTS
Μπετόν αρμέ, του Γιώργου Σαράφογλου
«Τρίο Στούτζες +ένας»!- “The Stooges”!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
Xristos Magoutas
Φόρος τιμής στην Υπατία, του Χρήστου Μαγγούτα
1 Comment
  • μαν
    31 Μαρτίου 2018 at 11:31

    1000% Σωστή η πρόταση… Άδεια εργασίας μόνο για όσο χρόνο δουλεύουν ως προσωπικοί βοηθοί σε ΑΜΕΑ αλλοδαπές…..
    Και να έχει δικαίωμα ένα ΑΜΕΑ να κάνει πρόσκληση σε μια προσωπική βοηθό…..
    Και δικλίδες ασφαλείας στον Νόμο Βαριά πρόστιμα να μην κάνουν χρήστη του νόμου αλλοδαποί που δεν δουλεύουν σε ΑΜΕΑ……
    Άδεια εργασίας,, όχι Άδεια παραμονής…..
    Έμεινα Χωρίς δουλειά η Αλλοδαπή, θα φύγει, Και όταν βρεθεί δουλειά σε άλλο ΑΜΕΑ να επιστρέψει.
    Αυτό Κάνουν σοβαρά Κράτη.
    Όχι Άδειες παραμονής εργασίας με το τσουβάλι,

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.