Αθλητικά/Αθλητισμό

Έλληνας, λέει, ο παππούς!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Ετήσια συνδρομή: 150 ευρώ Paradise SPA & GYM (εντός Ξενοδοχείου Amilia Mare-Paradise, 4ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας) Xαμάμ, τζακούζι, σάουνα, οργανωμένο γυμναστήριο, pilates, brazilian boost, strong zumba, bodypump. Τηλ: 22410-62481 & 22414-01519

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Μια είδηση ειδικού ενδιαφέροντος δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες και νομίζω πως δίνει αφορμή για ζύμωση, πριν (η είδηση) αποδειχτεί βάσιμη ή και πραγματοποιήσιμη. Το στόρι, λοιπόν, θέλει τον Γερμανό ομοσπονδιακό Βαν’τ Σιπ (ελπίζω να το…προφέρω σωστά!) να εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου στην ταλαιπωρημένη από έλλειψη ταλέντο σύγχρονη εθνική ποδοσφαιρική μας ομάδα, Ενός καραμπινάτου Άγγλου αμυντικού της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ, ονόματι Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο οποίος ίσως λύσει το πρόβλημα στην θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Μια θέση από την οποία έχουν παρελάσει πλήθος ελληνόπουλων (με πρώτο στην σειρά κάποιο Ρέντζο) που δεν μπορούν να «στεριώσουν». Ο Μπάλντοκ, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, διαθέτει παππού Ελληνα, οπότε μπορεί να αποκτήσει δικαιώματα στην εθνική Ελλάδας (αφού στην αντίστοιχη της Αγγλίας, προφανώς δεν μπορεί να «ακουμπήσει», ούτε καν της Σκωτίας!).

Με την ευκαιρία του Άγγλου νεαρού, έρχονται στο νου μου οι περιπτώσεις πλήθους ποδοσφαιριστών «της πλάκας» από τη Νότιο Αμερική, οι οποίοι αποκτήθηκαν ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ από τον ΠΑΣ «Γιάννινα» και φυσικά τον Ολυμπιακό του Νίκου Γουλανδρή, ο οποίος πλήρωνε τα ωραία του εκατομμύρια χωρίς να ρωτάει λεπτομέρειες τους πονηρούς μανατζαρέους της δεκαετίας του 1970. Πάντως,  το καλαμπούρι με τις παράνομες ελληνοποιήσεις έληξε –τότε- επειδή προσπάθησε (και) ο Παναθηναϊκός να φέρει ως ελληνόπουλο τον ικανό Αργεντινό κιθαρίστα Χουάν Ραμόν Ρότσα με το επώνυμο Μπουμπλής. Ένα παιδί, που –όπως είχαν γράψει οι αθλητικές φυλλάδες της εποχής- είχε βαφτιστεί σε ιερό ναό του Αιγάλεω, με νονό τον αείμνηστο συνθέτη και άφταστο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα!

Μετά από χρόνια, βέβαια, άλλαξε ο νόμος και έτσι στην εθνική ομάδα είδαμε το  ομορφόπαιδο Ντανιέλ Μπατίστα, έναν μιγά από το Πράσινο Ακρωτήρι μεγαλωμένο σσε φτωχογειτονιά κάπου στην  Ολλανδία, τον Πορτογάλο Ζέκα κλπ. Και όλα αυτά προέκυψαν (και θα ξαναπροκύψουν), επειδή –διάβολε- το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια  ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ. Όποιος διαφωνεί μού στέλνει mail…

* Στο μεταξύ, απόψε η Ελλάδα δίνει αγώνα γοήτρου στην Αρμενία, είναι φαβορί, αλλά μην ξεχνάμε οι Αρμένιοι μας βγάζουν την γλώσσα από την τρίτη θέση του ομίλου, έχοντας ρίξει τρία γκολ σε εμάς και τέσσερα στους Βόσνιους, παίρνοντας έξι ανέλπιστους βαθμούς. Να τα λέμε κι’ αυτά. Καλή επιτυχία!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Με «Καπετζήδες» δεν γίνεται δουλειά…, του Γιώργου Αρκουλή
Σεβασμός στον Απόλλωνα, του Γιώργου Αρκουλή
Ολίγες σκέψεις για το Μουντιάλ, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.