Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Έκτακτη οδηγία προς τους εκλεκτούς αναγνώστες!, του Γιώργου Αρκουλή

Επειδή οι «χρυσοδάκτυλοι» (πιστοί στο έθιμό τους να αρμέγουν τους ανυποψίαστους όποτε πλησιάζουν οι γιορτές) βρίσκονται και πάλι –μαζικά και οργανωμένα- σε τροχιά, θα πρέπει τα πορτοφόλια να μπαίνουν σε εσωτερικές τσέπες του μπουφάν, ή του παλτού και το ρούχο να κουμπώνεται ως επάνω! Ποτέ στις κωλότσεπες! Χθες, είδα έναν φίλο μου, παλιό συνάδελφο, συγγραφέα, φιλάνθρωπο και με αμέριστη αγάπη στο Ποντιακό στοιχείο, σχεδόν έτοιμο να βάλει τα κλάματα. Μέσα σε ένα άθλιο βαγόνι του ηλεκτρικού, έπεσε θύμα κλοπής και…ακόμη απορεί πως του έπεσε το λαχείο. Είχε στριμωξίδι, μια γυναίκα τον σκούντησε πιέζοντάς τον με ένα μωρό –αργότερα επισήμανε πως ήταν μια πλαστική κούκλα!- και προφανώς ένας συνεργάτης της, με λεπτά χέρια και κομμένα νύχια θύμισε τη γκόμενα του Πολ Νιούμαν που ξάφρισε τον γκάγκστερ στον διάδρομο του τραίνου για λογαριασμό του Πολ Νιούμαν (κλασική σκηνή από «Το κεντρί»).

Προσοχή, λοιπόν. Και τέτοιες μέρες να θυμάστε πάντα τον λαογράφο και δάσκαλο όλων μας Ηλία Πετρόπουλο, ο οποίος είχε γράψει ότι το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου είναι η κλοπή. Η πορνεία έπεται. Και όταν λέμε Πετρόπουλος, έχουμε να κάνουμε με τον πιο διεξοδικό μελετητή της τέχνης των «παιδιών της φάρας».

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Αγαπημένε μου ασθενή, αποθεραπευμένε μου συνοδοιπόρε…”, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται: Επιστροφή σε Γράμμο και Παναγιά Γράμμουστα ως ΥΦΕΘΑ ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής
Μια απάντηση – συμβουλή προς τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, του Αντγου (εα) Θεόκλητου Ρουσάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.