Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Άρης 105 ετών!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Παρακολούθησα χθες από την ΕΡΤ τον αγώνα του Άρη με τον Απόλλωνα, αν και δεν είχε ενδιαφέρον, λόγω της χαώδους αγωνιστικής και βαθμολογικής διαφοράς των δύο ιστορικών ομάδων. Και λέω ιστορικών όχι τόσο για τους Σμυρνιούς της Ριζούπολης, που ήδη πατάνε πάνω σε τρεις αιώνες,  όσο για τον Άρη της Θεσσαλονίκης, οι άνθρωποι του οποίου ετοιμάζονται για μεγάλη γιορτή, αφού  σε λίγες ημέρες ο σύλλογος κλείνει 105 χρόνια ζωής. Δεν είναι λίγα! Και σίγουρα περισσότερα από εκείνα του ΠΑΟΚ…

Μου έκανε εντύπωση πόσο «ξενομανής» ήταν ο συνάδελφος ο οποίος μετέδιδε το ματς. Έδινε συνεχώς πλήθος πληροφορίες για τους αλλοδαπούς μαχητές του Άρη, από Αργεντινή, Σουηδία, Τυνησία κλπ., ενώ δεν χάρισε ο μπαγάσας ούτε μια στάλα επιδοκιμασίας στον ΚΟΡΥΦΑΙΟ της αναμέτρησης Μανώλη Σιώπη. Ένα παλικαράκι ελάχιστα πάνω από το ένα μέτρο και εξήντα εκατοστά, αλλά με το μυαλό του, την ψυχή του και τις ανεξάντλητες δυνάμεις του, αποτελούσε τον «πύργο ελέγχου» της ομάδας του από θέση κεντρικού χαφ. Νομίζω ότι τέτοιο μαχητή στην θέση του ανασταλτικού μέσου (με άφθονες πάσες στον κενό χώρο προς τους κυνηγούς άμα λάχει) δεν διαθέτει αυτή την ώρα η εθνική μας ομάδα και αφήστε τον Αναστασιάδη να λέει ό,τι θέλει, καλώντας Μαυριά και… Μπουχαλάκη για τα ματς που πλησιάζουν.

Αλλά, είπαμε: ο Σιώπης είναι κοντός και προέρχεται από τον ταπεινό Πανιώνιο, (αν και ανήκει στον Ολυμπιακό, όπως και ο επίσης κοντός Φετβατσίδης).

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Πόσο ειλικρινής είναι άραγε η συμπαράσταση στο βιβλίο;, του Γιώργου Αρκουλή
Αλλοπρόσαλλον το της Μυρσίνης κράτος, του Μάνου Στεφανίδη
Xristos Magoutas
Από τα γέλια στα κλάματα, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.