Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Άμεσα ολοκληρώνεται η Α’ Φάση των παρεμβάσεων στο Ροδίνι

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Λίτσα Κρεμαστινού για την πρόοδο των εργασιών για «την προστασία και ανάδειξη Πάρκου Ροδίνι».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, εν όψει και της επιθεώρησης από την Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον εργολάβο ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πολύ πριν τον προγραμματισμένο χρόνο, και μέσα στον Απρίλιο.

Κύριες εργασίες που πραγματοποιούνται από τον ανάδοχο εργολάβο είναι η διαμόρφωση και καθαρισμός των μονοπατιών, η αποκατάσταση τειχίων και κλιμάκων, η ανακατασκευή των ξύλινων γεφυρών, καθώς και ο καθαρισμός των λιμνών εντός του πάρκου.

Το έργο προϋπολογισμού €560.000 χρηματοδοτείται στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική Ανάπτυξη και Διαχείριση των Πόρων» του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Ταυτόχρονα με τον εργολάβο, η Υπηρεσία Πρασίνου με ίδια μέσα πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας επέμβαση στο Ροδίνι προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασίων, αυτό το ιστορικό πάρκο για τους Ροδίτες, πνεύμονας πρασίνου της πόλης να ξαναγίνει όπως το θυμούνται οι παλιότεροι και ονειρεύονται οι νεότεροι.

«Η προστασία και η ανάδειξη της σπάνιας φυσικής ομορφιάς του νησιού αποτέλεσε από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας προτεραιότητα. Μαζί με τις επικείμενες παρεμβάσεις στην Κοιλάδα των Πεταλουδών, και την Ανάδειξη της Πηγής Φασούλι, ολοκληρώνεται ένα αίτημα δεκαετιών των Ροδιτών. Να γίνει το Ροδίνι ένα επισκέψιμο πάρκο που παιδιά και μεγάλοι θα δημιουργούν αναμνήσεις» δήλωσε ο κος. Χατζηδιάκος, ενώ σχετικά με τη μελέτη €1.000.000 για την περαιτέρω ανάδειξη του Πάρκου, την επισκευή δρόμου σύνδεσής του με το Ελαφοκομείο και τον Τάφο των Πτολεμαίων, όπως στα αρχαία χρόνια με την περίφημη Περιπατητική Σχολή του Αισχίνη, καθώς και τη δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς ανέφερε: «Ο Δήμος Ρόδου με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα ολοκληρώσει στο Ροδίνι την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης, που εντάσσεται στο όραμα που έχουμε για τη Ρόδο».

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δίς-τυχη Πατρίδα;, του Γιάννη Πανούση
Μαριάννα Κολώνα: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για τον καλό αγώνα που βλέπουμε, για το καλό που έρχεται”
Φώτης Χατζηδιάκος: “Ναι, στις απαλλαγές υπέρ πολιτών. Φροντίσαμε αφήνοντας 45 εκ.στο ταμείο του Δήμου Ρόδου”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.