ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Άμεσα ξεκινά η επέκταση του Ξύλινου Πεζόδρομου επί της οδού Αυστραλίας έως το Λιμάνι Ακαντιάς

Spread the love

Υλοποιούμε σημαντικά και αναγκαία έργα για το νησί μας

 Ξεκινά άμεσα η επέκταση του Ξύλινου Πεζόδρομου. Ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός και αναδείχθηκε εργολάβος. 

Με τη συμμετοχή 12 εταιριών, ολοκληρώθηκε ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός  που προκήρυξε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου  και αναδείχθηκε προσωρινός εργολάβος, για την κατασκευή του έργου «επέκταση ξύλινου πεζόδρομου επί της οδού Αυστραλίας έως το Λιμάνι Ακαντιάς, τομέας ΣΤ-Ζ της μελέτης ανάπλασης παραλιακής ζώνης από τη Θαλασσινή Πύλη μέχρι Λιμάνι Ακαντιάς».

Το έργο έχει  συνολικό προϋπολογισμό 1.2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 780 εξασφαλίστηκαν από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.  Η κατασκευή  του ξύλινου πεζόδρομου, είναι από τα σημαντικότερα έργα που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο και έχει συμβάλει στην αναβάθμιση  την εικόνα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος  εργολάβος και να προχωρήσει την κατασκευή της Α΄ φάσης του έργου επέκτασης του ξύλο πεζόδρομου από το ύψος των Σφαγείων έως τον Κόμβο του Κόβα». Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρία Στήριξις Τεχνική Α.Ε με ποσοστό έκπτωσης 49,15%.

Αναλυτικότερα το έργο εκτείνεται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης από την πύλη του Αποστόλου Παύλου έως την είσοδο του Λιμένα Ακαντιάς. Σε όλο το μέτωπο θα κατασκευαστεί Ξύλινος πεζόδρομος μήκους 861,00 μ. με πλάτος 4,00 μ. σε συνέχεια του ήδη υφιστάμενου.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ανάπλαση του ανατολικού παραλιακού μετώπου,   το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου προχωράει άμεσα τη διαδικασία για την προκήρυξη του διαγωνισμού της  β’ φάση του έργου, με τίτλο  « Ανάπλαση παραλιακής ζώνης από θαλασσινή πύλη μέχρι Λιμένα Ακαντιάς (Τμήμα Α έως ΣΤ. Από τον κόμβο του Κοβα έως το σημείο συνάντησης με τον υφιστάμενο ξύλο πεζόδρομο)» στο Τουριστικό Λιμάνι Ρόδου, καθώς και παρεμβάσεις ανάπλασης στην θαλασσινή πύλη.   Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των  2.700.000 ευρώ εκ των οποίων τα 1.800.000 έχουν εξασφαλισθεί από ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ενώ τα υπόλοιπα θα καταβληθούν από ιδίους πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την Ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.

«Προσπάθειες, μελέτες και δουλειά τεσσάρων (4) ετών από τις υπηρεσίες, του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ν.Δ παίρνουν τώρα «σάρκα και οστά».

Είναι ορισμένοι που σκόπιμα εθελοτυφλούν και δε θέλουν να παραδεχθούν ότι αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της πόλης με τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε. Μετά τις παρεμβάσεις στο Νεώριον και τους Μύλους ξεκινά η Α΄ φάση και ακολουθεί η δημοπράτηση της β΄ φάσης  με την ανάπλαση τα Θαλασσινής πύλης (στην κολώνα ) και αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης του παραλιακού μετώπου από τη νέα Μαρίνα έως την είσοδο του Λιμανιού, με διπλές λωρίδες κυκλοφορίας , πεζοδρόμια , ποδηλατόδρομο με εξασφαλισμένους πόρους από το ΕΣΠΑ για το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπλασης Ανατολικού Μετώπου της πόλης προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος  ολοκληρώνεται ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός ανάδειξης ανάδοχου του έργου «Δράσεις και μέτρα ασφάλειας των Λιμανιών, προϋπολογισμού 3,5  εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται η ένταξη του έργου «Ανάδειξης και ανάπλασης της Πλατείας Αργυροκάστρου και της Δημοτικής Πινακοθήκης με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 1,000,000 ευρώ.

Όλα αυτά τα έργα, μελετήθηκαν και εντάχθηκαν με υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των αιρετών, όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς.»

SHARE
RELATED POSTS
Τέλος Εποχής. Ξανά (Καληνύχτα Κεμάλ), του Μάνου Στεφανίδη
Καμπάνια για την ψήφο των Αποδήμων από το υφυπουργείο Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό (βίντεο)
Ανακοίνωση από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου -Αναβολή βιβλιοπαρουσίασης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.