Η γυναίκα κάθε χρόνο πρέπει να επισκέπτεται τον γυναικολόγο της για τις προληπτικές της εξετάσεις. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις, για τις οποίες πρέπει να τον επισκεφθεί νωρίτερα.
Διαταραχές της περιόδου. Αδικαιολόγητη καθυστέρηση, υπερβολική αιμορραγία ή αλλαγή του χρόνου διάρκειάς της. Ίσως οι μεταβολές προειδοποιούν για πολυκυστικές ωοθήκες, ενδομητρίωση ή κάποια μόλυνση της πυέλου.
Φαγούρα στον κόλπο. Ίσως οφείλεται σε κολπίτιδα ή κάποια φλεγμονή στον κόλπο. Αν είναι κάτι σοβαρότερο, ίσως απαιτηθεί ειδική θεραπεία και όχι απλά μια κολπική κρέμα.
Δυσκολία στην ούρηση ή αιμορραγία. Αν επισκέπτεστε συχνά την τουαλέτα ή νιώθετε την ανάγκη να την επισκεφθείτε, χωρίς όμως τελικά να υπάρχει λόγος, να το αναφέρετε στον γυναικολόγο σας.
Πόνοι σε κοιλιά και λεκάνη. Όπως και ο πόνος στη μέση ή οι έντονες ενοχλήσεις κατά τη σεξουαλική επαφή ή μετά, μπορεί να προκαλούνται από πολυκυστικές ωοθήκες, σαλπιγγίτιδα, ινομυώματα ή προβλήματα στο έντερο. Ιδιαίτερη προσοχή αν ο πόνος είναι οξύς και ξαφνικός.
Ψηλαφίσατε ογκίδιο ή πονάτε στο στήθος. Ίσως είναι σύμπτωμα καλοήθους κύστης ή και καρκίνου του μαστού.
Φούσκωμα στην κοιλιά. Αν είναι διαρκείας και δεν οφείλεται σε δυσπεψία ή στη χολή, ίσως αποτελεί ένδειξη πολυκυστικών ωοθηκών ή και καρκίνου των ωοθηκών.