Το σχόλιο της ημέρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: το “χρίσμα” και το χρήμα εξ Αμερικής;, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

Όταν αποφασίζουν οι Η.Π.Α., δρομολογούνται και οι αποφάσεις της.

Η Αμερική μεταξύ άλλων [Προέδρου-Στρατού κλπ] είναι και οι Επιχειρηματίες της.

Το επίσημο δείπνο που διοργανώνουν προς τιμή του Αρχηγού της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη οι Έλληνες Επιχειρηματίες μετά των συζύγων τους Τζον Κατσιματίδης και Μιχάλης Ψαρός που διαβιούν στην Αμερική,  δεν φαίνεται να είναι απλώς εθιμοτυπικό. Είναι υποστηρικτικό.

Για χρόνια ο κος Κατσιματίδης,  προσπαθεί να επενδύσει στην Ελλάδα, χωρίς αποτέλεσμα. Ο ίδιος λέει με σαφήνεια: «Είμαι Ρεπουμπλικανός; Ναι. Είμαι Δημοκρατικός; Ναι. Είμαι συντηρητικός; Ναι. Είμαι προοδευτικός; Ναι. Βρίσκομαι ακριβώς στη μέση. Τι είμαι; Είμαι υπέρ του λαού. Αλλά και υπέρ των επιχειρηματιών».

Ο Μιχάλης Ψαρός είναι 48 ετών, εγγονός Ελλήνων μεταναστών. Συνιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της KPS Capital Partners, LP καθώς και μέλος της Επιτροπής Επενδύσεών της.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από τη φήμη σας – το όνομά σας. Αυτό που οφείλω στην οικογένειά μου, και στην κοινότητα All Saints, είναι ότι με δίδαξαν το φιλότιμο. Κι αν το συσχετίσετε αυτό με την επιχείρησή μου στην KPS, είμαστε μια εταιρεία που έχει ένα σύστημα αξιών. Είμαστε μια εταιρεία που καταλαβαίνει ότι έχουμε υποχρεώσεις, και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για την εταιρεία μας από την επαγγελματική μας φήμη – το όνομά μας”, λέει.

Το δείπνο είναι προγραμματισμένο για τις 15 Μαρτίου 2018.

Πληροφορίες:

– Τζον Κατσιματίδης: $3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ασχολείται με πετρελαιοειδή, ακίνητα και υπεραγορές τροφίμων. Στις εταιρείες του εργάζονται πάνω από 8.000 υπάλληλοι. Ο κ. Κατσιματίδης είναι 67 ετών και ήλθε με τους γονείς του από το νησί της Νισύρου σε βρεφική ηλικία. Το 2013 ήταν υποψήφιος για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Γιος φαροφύλακα, γεννημένος στη Νίσυρο το 1948, ο Τζον Κατσιματίδης ταξίδεψε με τους γονείς του από τα Δωδεκάνησα στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης σε ηλικία μόλις 6 μηνών. Το 1969 άνοιξε το πρώτο ιδιόκτητο (και χωρίς τραπεζικό δανεισμό) μπακάλικο με την επωνυμία Red Apple στη γωνία της 87ης λεωφόρου με την οδό Μπρόντγουεϊ στο Μανχάταν.

Πολύ γρήγορα, σε ηλικία 24 ετών, είχε στην ιδιοκτησία του δέκα καταστήματα και ο τζίρος του έφτανε τα 25 εκ. δολάρια το χρόνο. Το 1986 εξαγόρασε μια γνωστή στους νεοϋορκέζους αλυσίδα σουπερμάρκετ, τη Gristedes, και ένα χρόνο αργότερα την εταιρεία διύλισης πετρελαίου United Refining Company, η οποία σήμερα διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων με την επωνυμία Kwik-Fill στο βορειοδυτικό κομμάτι της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και στη Δυτική Πενσυλβάνια.

Στην ιδιοκτησία του βρίσκονται επίσης περισσότερα από 300 ακίνητα «φιλέτα» σε Νέα Υόρκη και Φιλαδέλφεια, εταιρεία μίσθωσης αεροπλάνων καθώς και η ομογενειακή εφημερίδα «The Hellenic Times».

Σήμερα, η συνολική αξία του ομίλου του Τζόν Κατσιματίδη εκτιμάται ότι προσεγγίζει τα 4 δισ.δολάρια, κάνοντάς τον έτσι τον 132ο πλουσιότερο άνθρωπο στις ΗΠΑ σύμφωνα με το Forbes.

– Μιχάλης Ψαρός: $230 εκ., επενδύσεις.

Πηγή: iefimerida.gr-ellines.com

Τζίνα Δαβιλά

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 

SHARE
RELATED POSTS
13 Απριλίου: ποιος θυμάται τον αφοπλισμό;, της Τζίνας Δαβιλά
Επειδή όλα είναι αισθητική. Και η πολιτική, του Μάνου Στεφανίδη
kosta_hatziantoniou.jpg
Ο τριήμερος εξευτελισμός, του Κώστα Χατζηαντωνίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.