Προσφέρετε έξτρα αντηλιακή προστασία στον οργανισμό σας, καταναλώνοντας αντιοξειδωτικές βιταμίνες, λιπαρά οξέα και υγρά, που προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Οι βιταμίνες με αντιοξειδωτική δράση (Α, C, E) μαζί με αντιοξειδωτικές ουσίες, (π.χ καροτενοειδή και φλαβονοειδή) προστατεύουν το δέρμα μας, πολύ περισσότερο αν συνδυάζονται. Τις ανακαλύπτουμε σε αυγά, γαλακτοκομικά, συκώτι, σταφύλια, ακτινίδια, μούρα, μαρούλι, σπανάκι, καρότα, πορτοκαλί κολοκύθα, πορτοκαλί πιπεριά, κρεμμύδια, μοβ λάχανο και ντομάτες. Φωτοπροστατευτική είναι και η δράση των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, που ρυθμίζουν τη συνεργασία των κυττάρων, τη λειτουργικότητα των κυτταρικών μεμβρανών και τη βιοσύνθεση των λιπιδίων της κεράτινης στιβάδας του δέρματος. Τα αναζητούμε στα λιπαρά ψάρια (σολομό, σκουμπρί, κολιό, τσιπούρα), στα άγρια χόρτα αλλά και σε καρύδια, φιστίκια και αμύγδαλα.
Τέλος, αν είμαστε βέβαιοι ότι τα φρούτα που έχουμε στο πιάτο μας είναι πράγματι βιολογικά, τα καταναλώνουμε ολόκληρα, επειδή περιέχουν πολύ νερό αλλά και τα απαραίτητα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία.