Ανοιχτή πόρτα

The “Pardoned” – Οι «Συγχωρεμένοι»!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Spread the love

Ο Γιώργος Σαράφογλου είναι σκιτσογράφος-γελοιογράφος και επιχειρηματίας. Διαβιεί στην Νέα Υόρκη. George Sarafoglou is a political cartoonist and businessman. He lives in New York City.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024 η Αμερική εορτάζει την «Ημέρα των Ευχαριστιών» και το παραδοσιακό κύριο πιάτο είναι γαλοπούλα γεμιστή!

Μία άλλη παράδοση που ξεκίνησε με τον πρόεδρο Λίνκολν το 1863 είναι η απονομή χάριτος σε 2 γαλοπούλες!

Η ιστορία λέει ότι ο μικρός γιός του Λίνκολν δέθηκε συναισθηματικά με την γαλοπούλα που θα έσφαζαν για την γιορτή και ο πρόεδρος για να τον καθησυχάσει της έδωσε χάρη!

Έκτοτε κάθε χρόνο, 2-3 μέρες πριν την εορτή ο εκάστοτε πρόεδρος απονέμει χάρη σε δύο γαλοπούλες οι οποίες και ονομάζονται!

Εφέτος ο Μπάιντεν έδωσε χάρη στην “Peach”(ροδάκινο) και την “Blossom”(ανθός)!

Όσο για τον Τραμπ, η χάρη που του δόθηκε – και δεν την άξιζε – ήταν η προεδρία.

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
Kriton! Lalin! Sigan! Ώρα για φαγητό, γατάκια μου!, του Κωστή Α. Μακρή
“Cuckoo’s Nest”, του Γιώργου Σαράφογλου
Οι νταήδες της τέχνης και το ανεκπαίδευτο κοινό, της Ωραιοζήλης Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.