Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις
Η κακή διατροφή, τα ακατάστατα γεύματα αλλά και η ελλιπής ενυδάτωση του οργανισμού, θαμπώνουν το δέρμα. Κι όμως με μικρές κινήσεις, όλα μπορεί να αλλάξουν!
Για λαμπερή επιδερμίδα ενυδατώνουμε καθημερινά τον οργανισμό , πίνοντας άφθονο νερό όλες τις εποχές του χρόνου και το καθαρίζουμε επιμελώς! Απαγορεύεται δια ροπάλου να κοιμηθούμε πριν ντεμακιγιαριστούμε!
Από κει και πέρα η έλλειψη βιταμινών- κυρίως A και C- και μεταλλικών στοιχείων προκαλούν συνήθως ξηροδερμία και κάνουν το δέρμα θαμπό. Κι αυτό είναι το έλασσον μια και το μείζον της έλλειψης τους οδηγεί σε αποδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων του δέρματος, όπως για παράδειγμα η ακμή.
Η έλλειψη βιταμίνης Α (άφθονη σε ιχθυέλαια, μαργαρίνη, συκώτι και στον κρόκο αυγού) φθείρει το δέρμα. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμινών του συμπλέγματος Β, που εντοπίζονται σε πουλερικά, ψάρια, πράσινα λαχανικά και αυγά, ενοχοποιούνται για την ερυθρότητα, την ευαισθησία, την ξηρότητα ή την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος. Η έλλειψη βιταμίνης C προκαλεί μικρούς μώλωπες. Η λύση βρίσκεται στα άφθονα εσπεριδοειδή αλλά και σε ντομάτα, φράουλα, πιπεριά και μπρόκολο. Το στεγνό και θαμπό δέρμα υποδηλώνει φτωχή πρόσληψη φολικού οξέος που υπάρχει σε αφθονία στα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά. Όσοι παρουσιάζουν ακμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης ψευδαργύρου, για τον οποίο καλές πηγές θεωρούνται η γαλοπούλα, τα μανιτάρια αλλά και η μαγιά μπύρας. Σημαντικός είναι και ο ρόλος της Β- καροτίνης την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α και χαρίζει απαλή υφή στην επιδερμίδα. Η βιταμίνη C συμβάλει καθοριστικά στην παραγωγή κολλαγόνου και διατηρεί το δέρμα σφιχτό και ελαστικό ενώ η έλλειψη της, γεννά ρυτίδες. Ενίοτε είναι χρήσιμα και τα συμπληρώματα διατροφής, πολυβιταμινούχα συμπληρώματα που μπορούμε να προμηθευθούμε από το φαρμακείο.
Οι λάθος δίαιτες
Επίθεση στο υγιές δέρμα κάνουν και οι λάθος δίαιτες με τις οποίες αποκλείουμε από τον οργανισμό κατηγορίες τροφίμων. Το κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο όπως και τα όσπρια, τα οποία, αν συνδυαστούν με δημητριακά, παρέχουν και ευγενείς πρωτεΐνες. Ο σίδηρος που περιέχεται στα λαχανικά απορροφάται από τον οργανισμό δυσκολότερα σε σχέση με το σίδηρο ζωικής προέλευσης, οπότε ας μην αποκλείουμε το κρέας από τη διατροφή μας. Πολύτιμο για τη διατροφή μας άρα και για την επιδερμίδα είναι το ελαιόλαδο που περιέχει βιταμίνη Ε.
Φρούτα και λαχανικά καταπολεμούν και την ξηροδερμία, το ίδιο και το ψάρι που κάνει το δέρμα να έχει βελούδινη υφή και νεανική όψη. Ψάρι λοιπόν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα γιατί περιέχει και πολλά Ωμέγα-3, λιπαρά οξέα που εκτός των άλλων συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της υδρολιπιδικής μεμβράνης, αποκαθιστώντας την υγεία της επιδερμίδας. Ωστόσο μην στερείτε τον οργανισμό σας και από τα λιπαρά που πρέπει να καταλαμβάνουν το 20-25% των καθημερινών θερμίδων. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, υπάρχουν σε ξηρούς καρπούς και ιχθυέλαια. Όσον αφορά στη ζάχαρη καλό είναι να είναι ελάχιστη γιατί προκαλεί δυσλειτουργία στην παραγωγή κολλαγόνου και προκαλεί την εμφάνιση καφέ κηλίδων στο δέρμα. Ας λαμβάνουμε λ φυσικά σάκχαρα, όπως αυτά που περιέχουν τα φρούτα.
Όλες οι κατηγορίες τροφίμων είναι απαραίτητες για τη διατροφή μας. Μέτρο και ποικιλία είναι οι λέξεις κλειδιά!