Υγεία

Ποιες τροφές ωφελούν το δέρμα;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Η σωστή διατροφή είναι σύμμαχος του δέρματος και της καλής μας υγείας. Γι’ αυτό και καταναλώνουμε σταθερά:

 Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μπρόκολο, σπανάκι σπαράγγια) Το φυλλικό οξύ τους συμβάλει στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και είναι απαραίτητο για την ανάπλαση του δέρματος. Εναλλακτικές πηγές φυλλικού οξέος: συκώτι, μανιτάρια και μαυροματικά φασόλια.

 Γαλακτοκομικά προϊόντα: περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία συμμετέχει στην ανάπτυξη και στην επούλωση των κυττάρων. Η ανεπάρκεια της κάνει το δέρμα ξηρό, εύθραυστο και με μειωμένη ελαστικότητα. Προσλαμβάνουμε βιταμίνη Α και από καρότα, θαλασσινά, συκώτι και αυγά.

 Οστρακοειδή: περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος συμβάλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ψευδάργυρο βρίσκουμε και σε κόκκινο κρέας, πουλερικά, τυρί και ξηρούς καρπούς

 Ψάρια: πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα και βοηθούν στην καταπολέμηση δερματικών φλεγμονών.

 Κόκκινη και πράσινη πιπεριά: με μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, βασικό συστατικό του κολλαγόνου και απαραίτητη στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος.

 Ξηροί καρποί: πλούσια πηγή σεληνίου, η αντιοξειδωτική δράση του οποίου μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.Εναλλακτικές πηγές σεληνίου: ψωμί, δημητριακά ολικής άλεσης, μανιτάρια, κοτόπουλο και αυγά.

 Ρόδι: πολύ καλή πηγή φλαβονοειδών, τα οποία όμως δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Προστατεύουν τα κύτταρα από την οξείδωση και άρα από τη γήρανση.

 Ντομάτα: περιέχει λυκοπένιο, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

 Και βέβαια άφθονο νερό όλες τις εποχές του χρόνου!

 

SHARE
RELATED POSTS
Αποτοξίνωση τώρα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Χτίστε γερά νύχια!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Διατροφικοί κανόνες της σχολικής ζωής, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.